Ko će biti rival Srbiji u četvrtfinalu? Na vidiku veliki derbi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.06.2022.
21:20
Izvor: Sportske.net

Posle današnjih mečeva drugog kola, nazire se epilog.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Pobedama nad selekcijama SAD i Australije u prva dva kola Grupe D, reprezentacija Srbije je osigurala plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Ostaje još da se odigra poslednje kolo, ali tu će rival našem timu biti najslabija ekipa u grupi, selekcija Kazahstana koja je večeras ubedljivo poražena od Amerikanaca rezultatom 17:4.

Sada već možemo da razmišljamo o protivniku u četvrtfinalu, a to će biti pobednik susreta između drugoplasirane selekcije iz Grupe B i trećeplasirane iz Grupe A.

Kako sada stvari stoje, velike su šanse da u četvrtfinalu gledamo veliki derbi, susret velikih rivala - Srbije i Hrvatske!

Naime, Hrvati su posle prva dva kola drugoplasirani u Grupi B, iza vodeće Grčke protiv koje su remizirali u prvom kolu. U ovom trenutku Grci imaju znatno bolju gol-razliku jer su danas deklasirali Japan sa 18:7, dok je Hrvatska savladala poslednjeplasiranu Nemačku sa 13:9. U poslednjem kolu Hrvatska će igrati protiv Japana, a Grčka će se sastati sa Nemačkom. Najverovatnije će gol-razlika odlučivati o pobedniku grupe, a za sada je ta gol-razlika na strani Grčke.

Ako Hrvati ostanu na drugom mestu, onda bi se u osmini finala najverovatnije sastali sa reprezentacijom Gruzije koja je danas poražena od Crne Gore sa 10:9. Crna Gora i Gruzija sada imaju po jednu pobedu i poraz na deobi drugog i trećeg mesta, iza vodeće Mađarske. S obzirom da će Gruzija u trećem kolu igrati protiv Mađarske, a Crna Gora protiv poslednjeplasiranog Brazila, za očekivati je da Crnogorci na kraju budu drugi u grupi, a Gruzijci treći.

Crna Gora bi onda mogla na Japance u osmini finala, a Gruzija na Hrvatsku. Jasno je da bi u duelu sa Gruzijom Hrvati bili veliki favoriti i ako sve bude prema očekivanjima, u četvrtfinalu bismo mogli da gledamo reprizu finala Svetskog prvenstva iz Kazanja 2015. godine kada je Srbija pobedom nad Hrvatskom osvojila svoju poslednju titulu na svetskim šampionatima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite