Kragujevčani ispisali istoriju srpskog vaterpola, kako je došlo do iznenađenja u Zagrebu?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 04.04.2021.
11:59
Izvor: Sportske.net, RTS

Radnički je osvojio Regionalnu igu trijumfima protiv Mladosti i Juga.

SPD Radnički Kragujevac
SPD Radnički Kragujevac

Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su trofej Regionalne lige u Zagrebu pobedama nad favorizovanim timovima Mladosti i Juga.

Radnički je tako postao prvi tim iz Srbije koji je pokorio region.

"Ne mogu da kažem da je ovaj uspeh bio očekivan, ali je cela ekipa verovala u to. Završnici regionalne lige predhodila je utakmica u kupu gde smo imali izuzetno jakog protivnika i to nam je pomoglo da shvatimo da vredimo malo više nego što smo u tom momentu mislili i da možemo da se borimo za najviše trofeje", rekao je golman tima Stefan Todorovski gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Kada je ekipa zapravo shvatila da može osvojiti trofej?

"Mislim da je taj trenutak bio pre te utakmice polufinala, jer mi smo ušli u sve to sa uverenjem da je došao trenutak da mi to možemo, da pobedimo Mladost, da je trenutak da se dokažemo. Bio je to pravi trenutak da neki srpski klub pokaže da to može da uradi što nismo uspeli da uradimo prethodnih godina", otkrio je vaterpolista Stefan Branković.

Na uspeh se osvrnuo i direktor Jugoslav Vasović.

"Ovo je zaista veliki uspeh, a moram da ponovim da mi još baš i nismo svesni šta smo sve uradili. Slažem se sa našim direktorom, a ovo je veliki uspeh i za Kragujevac i celu Srbiju. Imamo sve veću podršku grada u radu i nadam se da će tako i ostati", istakao je Vasović.

Ne propustite