Kragujevčani nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona, dobro poznati rival!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 29.11.2021.
13:52
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da je njegova ekipa daleko od igre kojoj teži, ali je istakao da nastup na turniru Regionalne lige daje nadu da će biti ravnopravan rival Jadranu u predstojećem meču Lige šampiona.

KVK Radnički/ Igor Lazarević
KVK Radnički/ Igor Lazarević

Povezane vesti

Posle turnira Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog nastavljaju okršaje na splitskom "Poljudu" i sutra ih očekuje utakmica četvrtog kola Lige šampiona sa domaćim Jadranom.

Ovi rivali bili su u istoj grupi prve runde Regionalne lige, a njihov medjusobni duel završen je nerešenim rezultatom 14:14.

Kragujevčani su na pomenutom turniru podigli nivo forme i popravili igru posle nekoliko slabijih izdanja, pa su završili sa tri pobede i dva remija, dok su Splićani uz pomenuti remi upisali sve četiri pobede.

"Najvažnije je bilo da posle poraza od Partizana i Breše podignemo nivo igre i pre svega smo bili okrenuti sebi. Nismo najbolje startovali, protiv Primorca smo nastavili da igramo loše kao pred turnir, ali smo kasnije protiv ostalih timova pokazali napredak u igri", rekao je Stevanović, prenosi klub.

"Daleko je to od onoga čemu težimo i ne možemo da budemo zadovoljni, ali nam daje nadu da ćemo protiv Jadrana biti ravnopravan rival", dodao je on.

Stevanović je istakao da je Jadran vrhunska ekipa, sastavljena od bivših i sadašnjih reprezentativaca Hrvatske i jedna od najkvalitetnijih u Regionalnoj ligi.

"Sigurno je da će i oni želeti da upišu tri boda i ostanu u trci za fajnal-ejt. Iza obe ekipe je turnir koji je bio naporan i sigurno da će ekipa koja je fizički spremnija odigrati bolje ovaj meč. S druge strane, očekujem nastavak boljih igara i pozitivan rezultat", rekao je on.

U dosadašnjem toku Lige šampiona Kragujevčani su ostvarili dva poraza i remi sa Ferencvarošem, a vaterpolista Radničkog Aleksa Ukropina veruje da njegova ekipa može do prve pobede.

"Pokazali smo da možemo da pariramo ekipi Jadrana, pa i da ih pobedimo, što je cilj u ovoj utakmici. Naš napad je za sada korektan, moramo još malo da popravimo defanzivni deo i ako napravimo tu još jedan iskorak, možemo da ih pobedimo", rekao je Ukropina.

"Jadran je izuzetno agresivna ekipa, skoro svi momci su iz Splita, tako da su se dobro uklopili. Oba tima su u dobroj plivačkoj formi, tako da očekujem još jedan dobar meč", dodao je on.

Utakmica se igra sutra od 19.00.

Ne propustite