LŠ - Partizan u pakleno teškoj grupi!

Autor: Beta Beta
utorak 30.08.2016.
21:21
Izvor: Beta

Teže nije moglo, mladi tim Partuzana biće na ogromnim iskušenjima u narednoj sezoni.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Vaterpolo klub Partizan će u Ligi šampiona igrati u Grupi B sa Jugom, Pro Rekom i Barselonetom, kao i sa dva kluba koji dolaze iz kvalifikacija, odlučeno je danas žrebom u Dubrovniku.

Crno-beli će tako u predstojećoj sezoni biti u istoj grupi sa klubovima koji su u poslednje tri godine osvajali titulu prvaka Evrope: Jug (prvak 2016), Pro Reko (2015) i Barseloneta (2014).


Na večerašnjem žrebu osam klubova za "vajld kartama" podeljeni su u dve grupe, koje će biti kompletirane 9. novembra, po završetku kvalifikacija. U kvalifikacijama će učestvovati 23 kluba, a Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, koja će startovati od druge runde.

U Grupi A su grčki Olimpijakos, mađarski Solnok, Špandau iz Nemačke, Nica, kao i dva kluba iz kvalifikacija.

Vaterpolo Liga šampiona počinje 30. novembra i trajaće do 26. aprila. Posle grupne faze po prve tri ekipe iz obe grupe idu na "fajnal siks" u Budimpešti. Završni turnir održaće se od 25. do 27. maja.

Minule sezone istekao je prvi trogodišnji period novog sistema Lige šampiona u kome je osam klubova, među kojima je i Partizan, dobilo "vajld karte" za direktno učešće u tom takmičenju. Šest klubova je zadržalo direktne ulaznice i za naredni ciklus.

Specijanu pozivnicu izgubio je turski Galatasaraj, a njegovo mesto zauzeo je francuski Olimpik iz Nice. Direktan učesnik Lige šampiona iz Madjarske od sledeće sezone će, umesto Egera, biti Solnok.

Ne propustite