Na kraju, Srbija opet peta na svetu...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.07.2022.
18:15
Izvor: Sportske.net

Samo jedan poraz bio je dovoljan da ostanemo bez medalje.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Navikli smo da reprezentacija Srbije donosi medalje sa najvećih svetskih takmičenja, ali se u poslednje vreme ispostavilo da nam je najveći problem kako osvojiti medalju na Svetskom prvenstvu.

Pre tri godine naši ''Delfini'' su u Gvangžuu zauzeli peto mesto, ali tada je opravdanje bilo u podmlađenom sastavu i to je tada bio zadovoljavajući rezultat.

Bez obzira što je tek ove godine došlo do prave smene generacija u našem nacionalnom timu, očekivali smo korak više u odnosu na Gvangžu, ali je i Svetsko prvenstvo u Mađarskoj reprezentacija Srbije završila na petom mestu.

Danas je u borbi za petu poziciju naš tim savladao selekciju SAD-a rezultatom 13:10, po četvrtinama 3:3, 5:3, 3:1, 2:3. U drugoj i trećoj četvrtini su ''Delfini'' prelomili meč u svoju korist i do kraja rutinski završili posao.

Strahinja Rašović je sa četiri gola danas bio najefikasniji u našem timu, a Mandić ga je pratio  sa tri pogotka.

Amerikance smo savladali i u grupnoj fazi takmičenja, baš kao i sve ostale rivale, izuzev Hrvata u četvrtfinalu, što nas je i koštalo osvajanja medalje.

Podsetimo, treće mesto i bronzanu medelju osvojila je Grčka koja je savladala Hrvatsku, a sedma je domaća Mađarska koja je bila bolja od Crne Gore u borbi za sedmu poziciju.

Svetsko prvenstvo završava se večeras, finalnom utakmicom između Španije i Italije.

Ne propustite