Nova bura u srpskom vaterpolu, Partizan ostao bez najboljeg juniora: ''Žalili smo se!''

Autor: Darko Mitrović
subota 01.10.2022.
16:38
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Može li Partizan da naknadno stopira ovaj transfer?

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

U nastupajućoj sezoni Partizan planira da promoviše najtalentovanije igrače iz svog juniorskog pogona, a predvodnik te nove generacije trebalo je da bude Nikola Kojić, najbolji igrač poslednjeg Svetskog prvenstva za juniore.

Međutim, on je odlučio da pređe u redove kragujevačkog Radničkog, što je šokirao upravu Partizana. O čemu se, zapravo, radi, objasnio je direktor Partizana Nikola Kuljača u izjavi za ''Sportski žurnal''.

''Urađeno je protiv propisa, uputili smo žalbu Žalbenoj komisiji. Radnički nije imao pravo da ga registruje na ovakav način. Tačnije Kragujevčani su ga registrovali, smatrajući da je Kojić sa nama imao ugovor o stipendiranju. Takav ugovor, po Zakonu o sportu prestaje da važi datumom sticanja punoletstva. I dan posle Nikolinog rođendana on je registrovan'', izjavio je Kuljača i dodao da su u klubu uvereni da su u pravu.

''Problem je što mi sa Kojićem nismo imali ugovor o stipendiranju već ugovor kao sa svakim drugim igračem, recimo Vicom. Taj ugovor je potpisan na četiri godine a kako je on tada bio maloletan potpis su stavili i roditelji! Čekamo odluku Žalbene komisije. Ubeđeni smo da smo u pravu i sigurno je da se nećemo lako pomiriti sa odlukom da na ovakav način izgubimo jednog kvalitetnog mladog igrača posebno što na mladima baziramo budućnost kluba'', zaključio je Kuljača.


Ne propustite