Novi Beograd gostuje Ferencvarošu, Vujasinović želi pobedu!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 29.11.2021.
14:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Vaterpolisti Novog Beograda gostovaće u utorak Ferencvarošu, u četvrtom kolu Lige šampiona.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti


Pre nego što je analizirao narednog protivnika, Vujasinović se osvrnuo na odličan učinak njegovog tima na prvom ovosezonskom turniru Jadranske lige i činjenicu da je usamljen na vrhu tabele sa šest pobeda iz isto toliko mečeva.

"Turnir je bio veoma naporan za sve sve ekipe zato je i bilo mnogo oscilacija u igri. Iza nas je izuzetno teških pet dana, pre svega na psihološkom planu, ali mislim da smo iz svega ovog izašli još jači. Bez obzira na fizički umor, ove utakmice su na izuzetno koristile kako bismo stekli neke automatizme u odbrani i napadu", rekao je Vujasinović, na konferenciji za novinare.

O ekipi Ferencvaroša Vujasinović je rekao da je to ekipa koja je u samom evropskom vrhu poslednje tri, četiri godine.

"Igramo protiv tima koji je u samom evropskom vrhu poslednje tri, četiri godine. Sastav ekipe se dosta promenio u odnosu na prošlu sezonu, ali kostur tima je ostao isti. Očekuje nas težak posao, vrlo zahtevna utamica, a na meni ja da što je moguće bolje odmorim i osvežim igrače kako bismo posle veoma napornog turniru u ovu utakmicu ušli na najbolji mogući način", izjavio je Vujasinović.

Prvotimac Novog Beograda i trofejni reprezentativac Srbije Nikola Jakšić četiri godine je branio boje Ferencvaroša, i veruje da će u ovom meču sve zavisiti od njegove ekipe.

"Naš naredni protivnik je zaista vrhunska ekipa. Ovo im je možda i najbitnija utakmica i sigurno će biti maksimalno motivisani. Mi znamo naš cilj i u Budimpeštu idemo da pružimo maksimum i pobedimo. Mislim da će i u ovom meču sve zavisiti od nas. Ako od početka utakmice budemo u našem prepoznatljivom ritmu, trijumf ne bi trebalo da izostane", izjavio je Jakšić.

Meč je na programu u utorak sa početkom od 20:30.

Ne propustite