Novi spektakl u Kragujevcu - Radnički čeka Mandića i šampione Evrope!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.10.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

U Radničkom spremni za veliku borbu sa favorizovanim gostima.

Sportske.net/Darko Mitrovic
Sportske.net/Darko Mitrovic

Povezane vesti

Kragujevac je od početka sezone bio domaćin nekoliko sjajnih mečeva u kojima je Radnički uspeo najpre da na čudesan način izbori plasman u Ligu šampiona, a onda i da dobije još jedan derbi u Regionalnoj ligi protiv Mladosti iz Zagreba proteklog vikenda.

Sve to je bila odlična uvertira za još veći spektakl koji je na programu u utorak od 20 časova u Kragujevcu, gde će Radnički u okviru drugog kola Lige šampiona dočekati ekipu aktuelnog šampiona Evrope, mađarski Ferencvaroš sa našim reprezentativcem Dušanom Mandićem kao jednim od glavnih aduta.

Tim povodom je danas u Kragujevcu održana pres konferencija na kojoj su se novinarima obratili trener Uroš Stevanović, kapiten Radničkog Filip Janković, kao i kapiten našeg nacionalnog tima Nikola Jakšić.

''Nismo mogli da poželimo boljeg protivnika na otvaranju sezone u Ligi šampiona. Dolazi nam zvanični prvak Evrope, ekipa koja je i ove sezone glavni favorit za titulu. Mislim da je to prava provera za nas u ovom trenutku, da vidimo gde smo u odnosu na najbolje ekipe. Nećemo ući sa belom zastavom, imamo i mi neke svoje adute, ali u odnosu na početak sezone, mislim da smo podigli i formu i da smo mnogo uigraniji nego na početku, ali za ovakve protivnike koji su krem evropskog vaterpola, videćemo koliko je to dovoljno. Lepše stvari od prvaka Evrope, predvođenog našim Mandićem i reprezentativcima Mađarske, Italije i Grčke, ne možemo da poželimo i nadamo se da će bazen i ovoga puta biti ispunjen do poslednjeg mesta'', izjavio je trener Stevanović.

Sličnu poruku je poslao i kapiten Janković koji takođe očekuje sjajan ambijent na kragujevačkom bazenu i dobar rezultat uz veliku podršku sa tribina.

''Kao što je trener rekao, nema bolje stvari za nas sportiste da igramo na našem bazenu protiv šampiona Evrope. Utakmica za uživanje i u ovom trenutku nam dolazi da vidimo gde smo, jer nema boljeg protivnika za to od Ferencvaroša. Popunjeni su na svim pozicijama, ali smo i mi, imamo svoje adute, pokušaćemo da iskoristimo njihove mane i očekujem prepun bazen. Ambijent koji imamo na našem bazenu je fenomenalan. Ta energija naša koja nas krasi, videćemo koliko će biti dovoljna sutra uveče''.

Nikola Jakšić ističe da je ekipa u usponu forme i da bi to trebalo da pokaže i protiv najjačeg rivala u Evropi.

''Dižemo se iz meča u meč i sada protiv Ferenvaroša koji je glavni favorit za osvajanje Lige šampiona, idemo sa namerom da damo sve od sebe i da pobedimo, bez obzira ko je s druge strane bazena. Mislim da smo spremni, da ćemo iskoristiti utakmicu da se dižemo i da budemo što bolji. Drago mi je da će to biti prva utakmica na bazenu i nadam se da će kao i u kvalifikacijama biti pune tribine. Svaka podrška će nam značiti. Bolje utakmice od ove na našem bazenu neće biti''.

Za razliku od Radničkog, ekipa Ferencvaroša nije imala mnogo teških mečeva od početka sezone. Da li bi to mogla da bude mala prednost Kragujevčana u smislu bržeg dostizanja prave forme?

''Ne mislim da je to prednost, Ferencvaroš je uigrana ekipa, nisu mnogo ni promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu. Imaju taj stil igre koji su gajili godinama, kao i reprezentacija Mađarske. Nama je sigurno značilo da se kroz sve ove utakmice neke stvari slegnu. Daleko je to od idealnog i nekog našeg maksimuma, ali vidi se iz meča u meč da sve to bolje izgleda. Nadam se da će se sve nastaviti u tom ritmu i u daljem toku sezone. Još mnogo utakmica je pred nama i teških i jako bitnih. Moramo da idemo iz utakmice u utakmicu, ne treba preterano da se opterećujemo i pobedama i porazima koji su iza nas'', zaključio je trener Radničkog Uroš Stevanović.

Dodajmo i da će ulaz na tribine biti besplatan, pa navijači imaju najbolju moguću pozivnicu za jedan od najboljih vaterpolo mečeva u Evropi ove sezone.

Ne propustite