Partizan predstavio novi tim za napad na novu duplu krunu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 05.10.2016.
15:41
Izvor: Sportske.net, waterpolopartizan.rs

Za ekipu Partizana nova sezona počinje već u petak od 20:15h, kada će se crno-beli u okviru Regionalne lige sastati sa Mornarom, a uoči tog susreta organizovana je i konferencija za medije, na kojoj je predstavljen novi tim, ali i glavni ciljevi kluba.

waterpolopartizan.rs
waterpolopartizan.rs

Povezane vesti

Zbog teške finansijske situacije, Partizan u novu sezonu ulazi sa znatno podmlađenim timom, ali to ne umanjuje ambicije kluba, bar kada je domaća scena u pitanju.

Crno-beli žele da odbrane oba domaća trofeja, a Regionalna liga i pogotovo Liga šampiona poslužiće talentovanim vaterpolistima crno-belih da steknu dodatno iskustvo.

Prvi čovek kluba, naš proslavljeni golman Aleksandar Šoštar, ne krije šta očekuje od nove generacije vaterpolista Partizana, u svakom od takmičenja u kojima će učestvovati.

''I pored konstantnog podmlađivanja i sada imamo tim, koji po kvalitetu uliva sigurnost da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim protivnicima. To je oduvek bio moto svih generacija Partizana,tako je i sada, bez obzira na sve nedaće s kojima se susrećemo – rekao je Šoštar.

Glavni cilj nam je da osvojimo 'duplu krunu', da odbranimo trofeje u Prvenstvu i Kupu Srbije.

Utakmice u Regionalnoj ligi, pre sveg

Što se Lige šampiona tiče, ambicija i želja svih nas je da osvojimo pobednički trofej, ali jasno je da to u ovom trenutku nije realno ostvarivo.

I evropski mečevi, dueli sa vrhunskim timovima i vaterpolistima će našim igračima biti izuzetno korisni za sazrevanje. Po kvalitetu na papiru u sada ne možemo da budemo kompetitivni sa najboljim ekipama Evrope'',
objašnjava Šoštar.

Posle odlaska Vlade Vujasinovića u Pro Reko, novi trener crno-belih je Zoran Milenković, dosadašnji trener Banjice, a novi kapiten je reprezentativac Srbije Nikola Jakšić.

''Što se pojačanja tiče iz Radničkog su stigli golman Lazar Dobožanov i Nebojša Toholj. Sa pozajmice u Crvenoj zvezdi vratili su se Aleksandar Andrejević, Mihajlo Repanović i Filip Janković.

Veliki dobitak je što nam je ostao Nikola Jakšić, koji će biti najmlađi kapiten u istoriji Partizana.

Na usavršavanje u Partizan, sa ciljem da se nametnu da postanu standardni prvotimci, stigli su Marko Bolović iz nemačkog Hanovera, i Aleksandar Radanović iz Budve''
, istakao je Milenković.

On je naglasio da je Partizan kolevka srpskog vaterpola i da ima obavezu da svake godine stvara igrače za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Kapiten Nikola Jakšić je ohrabren igrama crno-belih u pripremnom periodu i poručuje da se Partizan neće plašiti nikoga u sledećoj sezoni, pa ni ''strašnog'' Pro Reka.

''Zadovoljan i atmosferom i igrom koju smo u prvim proverama prikazali. Pre nedelju dana sparingovali smo sa ruskim prvakom  Spartakom, daleko iskusnijom ekipom i sa njima smo se ravnopravno nosili kao da su naši vršnjaci.

Uvek ćemo ići na pobedu, bez obzira da li nam je rival Mornar ili Pro Reko''
, poručio je Jakšić, a sa njim se složio i juniorski reprezentativac Radomir Drašović, još jedan od velikih aduta crno-belih u novoj sezoni.

Kada je u pitanju Jakšić, predsednik Šoštar je otkrio da je reprezentativac Srbije imao ponude da napusti Partizan, ali ih je odbio, svestan da u Partizanu može najviše da napreduje.

I taj podatak dovoljno govori o veličini i značaju Partizana u evropskom vaterpolu...

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 05.10.2016
20:05

* principijelni Revolt:-D

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 05.10.2016
16:38

,,Još jedan detalj na Partizanovom grbu gaji njegovu tradiciju i prenosi uspostavljene vrednosti. Baklja sa šest buktinja svima stavlja do znanja da Partizan nije klub jedne nacije, jedne kulture, jednog verskog opredeljenja ili bilo čega jednog. Partizan je isključiv jedino po pitanju morala i estetike. On je oduvek bio utočište onih koji se bore za slobodu, za pravdu, za lepotu, utočište slobodnoumnih, principijalnih, osvešćenih, kulturnih i obrazovanih. Partizan je mnogo više od sportskog društva, više od lopte koja se kotrlja travom ili odskače po parketu. Partizan je pogled na svet i način življenja. On oplemenjuje, uči i vaspitava.nSvaki navijač Partizana mora biti ponosan na ovakvu tradiciju i istoriju, mora je braniti i štititi. Nikako je ne smemo revidirati, menjati i prilagođavati dnevno-političkim trendovima, interesima i potrebama. Partizan se nikada nije služiio propagandom, Partizan se ne prilagođava aktuelnom trenutku i opšteprihvaćenim stavovima, on ne nameće mišljenja već podstiče na razmišljanje. Partizan nikoga ne zove, moli niti tera da ga podržava, za Partizan navijaju samo oni koji ga i osećaju.nU današnje vreme Partizan i njegova egzistencija ugroženi su sa različitih strana. Vrednosti koje Partizan gaji i prenosi svojim navijačima i simpatizerima već duže vreme nisu pogodne vladajućim strukturama. Svaka vlast, a pogotovo ona koja ima tendenciju da postane autoritarna zahteva bezličnu homogenu masu istomišljenika kojom je lako manipulisati, a Partizanovci to nikada nisu bili...''nBianconeri

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 05.10.2016
15:46

Neka je sa srecom!

avatar
SERBON
Wednesday, 05.10.2016
15:43

Srećno momci.