Prve reakcije ''delfina'' posle debakla u Splitu: ''To nismo mi...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.09.2022.
22:46
Izvor: Sportske.net, waterpoloserbia.org

Stekao se utisak da su ceo turnir odigrali u nekom velikom grču.

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Posle decenija velikih radosti i istorijskih uspeha, došlo je vreme i za jedno veliko razočaranje od strane naših najboljih vaterpolista.

Očigledno, novoj generaciji treba mnogo više vremena da nastavi niz medalja na najvećim takmičenjima, a možda će morati da uslede i neke nove kadrovske promene.

Prvi put od kada nastupa kao samostalna država, Srbija je eliminisana u osmini finala jednog Evropskog prvenstva. To se večeras dogodilo na EP u Splitu, gde su ''delfini'' poraženi sa 10:9 posle bolje igre Francuza u najvećem delu meča.

Kakve su prve reakcije iz našeg tima?

''Čestitam Francuskoj, Imali su kontrolu igre i rezultata, iscrpeli su nas fizički. Ne može sve da stane u poslednji šut. Igrali smo samo četiri minuta kako treba. Čestitam još jednom posebno Kobeščaku'', izjavio je selektor Dejan Savić posle meča.

Strahinja Rašović je bio jedan od zapaženijih, od njega se dosta i očekivalo. U finišu je sa Mandićem uspeo da našem timu donese izjednačenje, ali je Francuzima ostalo vremena za pobedonosni gol, što su oni i uspeli da učine.

''Izgubili smo, bili su bolji. Ne znam šta da kažem. Opet smo imali pritisak, nervozu koja nas krasi. To nismo mi'', izjavio je Rašović.

Paroovi četvrtfinala su:

Francuaka - Italja

Gruzija - Hrvatska

Crna Gora - Mađarska

Grčka - Španija.

Ne propustite