Praznik vaterpola u Kragujevcu, istorijski preokret Radničkog!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.09.2024.
21:06
Izvor: Sportske.net

Neverovatan povratak Radničkog!

Nenad Kotlajić
Nenad Kotlajić

Povezane vesti

U okviru B grupe kvalifikacija za Ligu šampiona ekipa Radničkog je večeras u svom bazenu dočekala ekipu mađarskog BVSC-a, a na kraju pobeda 10:9 za srpskog predstavnika posle istorijskog preokreta! 

Odlična odbrana Radničkog u prvoj četvrtini, podatak da su gosti imali čak četiri puta igrača više i da nisu iskoristili niti jedan napad govori u prilog tome da su se Kragujevčani dobro pripremili za ovaj duel. 

Poveli su domaći preko Drašovića, već sredinom prve deonice je bilo 2:0, a gosti su nekako uspeli iz peterca preko Čašovskog da smanje rezultat. 

Odličan je bio golman Filipović u prvoj četvrtini, čak tri puta je zaustavljao šuteve protivnika, sve kada su imali igrača više. 

Nastavio je u istom ritmu i u nastavku, podigao moral svom timu i Murišić je golom sa centarske pozicije sa igračem više uspeo da donese 3:1 Radničkom. Gosti nisu iskoristili drugi peterac, a da je odbrana domaćih popustila dokazali su posle odlične kontre kada su smanjili zaostatak, potom i posle dobre akcije kada je Tatrai izjednačio rezultat. 

Stanojević je pogodio na jednoj, a na dve sekunde do kraja prvog poluvremena pogađa Tatrai na drugoj za 4:4. 

Gosti su prvi put poveli na startu treće četvrtine, ali je posle iznuđenog igrača više večeras sjajnog Murišića, Filip Janković uspeo da pogodi za izjednačenje. Ipak, vidljivi su bili problemi u napadu domaćeg tima, nekoliko izgubljenih lopti, ali je na sreću po srpski tim odbrana delovala dobro sve dok Ekler nije uspeo da savlada Filipovića, a brzo je to učinio Tartai ponovo koji je večeras bio nerešiva enigma za Kragujevčane. Mesaroš je produbio krizu domaćina za ogromnih 8:5. 

Onda je konačno proradio reprezentativac Petar Jakšić, ali je Radnički ponovo primio gol na dve sekunde do kraja četvrtine za ogromnih 9:6 na ulasku u poslednju četvrtinu. 

Tračak nade za Kragujevčane dao je Pjetlović koji je prvo izborio isključenje protivnika, potom pokupio "otpadak", a onda i pogodio. Usledio je i pogodak fantastičnog Murišića koji se uvukao u gol za opštu dramu i erupciju na tribinama!

Nisu gosti iskoristili igrača više, Filipović je ponovo bio na visini zadatka, a nisu ni naredni napad. Radnički je imao skoro tri minuta i napad. I onda na 1:50 do kraja domaći koriste igrača više preko Dadvanija za 9:9! Usledila je još jedna odbrana Filipovića, a Radnički je imao i napad na minut do kraja da povede!

I onda u poslednjem napadu Radničkog, Jakšić dodaje do Pjetlovića koji se okreće i pogađa na 4 sekunde do kraja za 10:9!

U prvom meču ovog turnira Mladost je savladala ekipu Vuljagmenija sa 11:6, a podsećamo da samo prvoplasirani tim turnira nastavlja takmičenje u Ligi šampiona. 

Ne propustite