Radnički nemoćan u Barseloni, ubedljiv poraz, Ćuk isključen...

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.12.2021.
20:24
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani sve dalje od mesta koja vode na F8 Lige šampiona.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog nisu večeras uspeli da naprave iznenađenje na gostovanju španskoj Barseloneti.

Oni su u meču šestog kola Grupe A Lige šampiona poraženi od Barselonete rezultatom 13:7, po četvrtinama 4:2, 5:1, 2:3, 2:1.

Već posle prve dve četvrtine je pitanje pobednika praktično bilo rešeno. Barseloneta je dominirala u tom  periodu, vodila sa 9:3, a da kada je u ekipi Radničkog isključen Miloš Ćuk zbog udaranja Granadosa, postalo je jasno da od nekog velikog preokreta neće biti ništa.

Upravo je Alvaro Granados pravio najviše problema odbrani Radničkog, postigao je tri gola u pobedi Barselonete. Trijumf domaćih je mogao da bude i ubedljiviji, ali je Radnički imao raspoloženog Dobožanova na golu koji je večeras upisao 12 odbrana. Na drugoj strani je odličan bio i Pinedo koji je zaustavio 11 udaraca ekipe Radničkog.

Uz pomenutog Granadosa, tri gola za Barselonetu postigao je i Bustos, a u ekipi Radničkog su najefikasniji bili Filip Janković i Miloš Miličić.

Posle ovog poraza, Kragujevčani su ostali na sedmom, pretposlednjem mestu u grupi sa četiri osvojena boda, a Barseloneta je na trećem mestu sa 10 bodova. U sledećem kolu Radnički će na još jedno gostovanje, vodećem Olimpijakosu u Pireju.

Ne propustite