Radnički pred Barselonetu - Cilj trostruko manji broj primljenih golova!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 19.12.2022.
23:40
Izvor: Sportske.net, Beta

To je želja trenera Uroša Stevanovića.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da njegova ekipa mora da popravi igru u odbrani u predstojećoj utakmici protiv Barselonete u Ligi šampiona kako bi imala šansu za dobar rezultat.

"Igra protiv Pro Reka nije bila na zadovoljavajućem nivou. Primili smo 21 gol, što nije dobro kada igrate protiv bilo kog protivnika, a kamoli protiv sjajne ekipe kakva je Pro Reko. Prevashodno želim da napravimo iskorak u igri, pogotovo u odbrani. Moramo da smanjimo primljene golove na trostruko manji broj kako bismo imali aktivan rezultat u Barseloni", rekao je Stevanović, saopštio je klub iz Kragujevca.

Radnički igra u utorak od 19.45 u Španiji protiv Barselonete, utakmicu četvrtog kola grupe A u Ligi šampiona.

Radnički je u prošlom kolu izgubio od aktuelnog šampiona Pro Reka sa 12:21, a Barseloneta je pobedila Hanover sa 20:5.

Bek Radničkog Nemanja Stanojević rekao je da je cilj ekipe plasman na završni turnir.

"Cilj sezone nam je da se kvalifikujemo na 'fajnal ejt' i jako su nam bitni bodovi iz svih mečeva, čak i sa teških gostovanja, kakvo je definitivno ovo u Barseloni. Pokušaćemo da ispravimo greške iz prethodnih utakmica i da pružimo što bolju igru, kako bismo došli do novih bodova"
, naveo je on.

Stanojević je rekao da je Barseloneta kvalitetna i iskusna ekipa koja je dugo na okupu i da očekujte neizvesnu utakmicu.

"Uprkos odlasku jednog od najboljih igrača, Granadosa, koji je sada u Novom Beogradu, Barseloneta je i dalje ekipa koja na okupu ima gotovo kompletnu špansku reprezentaciju. Zamenio ga je crnogorski reprezentativac Dušan Matković, a pojačani su i sjajnim španskim centrom Tahuljom i Australijancem Nikom Porterom. Karakteriše ih klasičan španski stil vaterpola, sa dosta plivanja i jakog presinga, na šta moramo da odgovorimo agresivnošću"
, dodao je on.

Barseloneta je prva na tabeli sa sve tri pobede, koliko ima i Olimpijakos, dok je Radnički peti na tabeli sa pobedom, remijem i porazom.

Ne propustite