Radnički spreman za finale

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 25.05.2021.
15:18
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca spremni dočekuju finalnu seriju protiv Novog Beograda.

SPD Radnički Kragujevac
SPD Radnički Kragujevac

Povezane vesti

Vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Nikola Lukić rekao je danas da njegova ekipa u finalnu seriju Super lige Srbije ulazi sa ciljem da osvoji titulu, kao i da su taktički spremni za mečeve sa Novim Beogradom.

"Kao i uvek, imamo najviša očekivanja i idemo na pobedu. Ulog je sada još veći, silno želimo da osvojimo trofej i to ne krijemo. Dobro smo se pripremali, uvideli greške koje smo pravili u prethodnim duelima sa njima i analizirali još neke njihove utakmice. Taktički smo spremni i ostaje nam da ispoštujemo sve te dogovore", rekao je Lukić, a preneo je sajt kluba.

Radnički će u sredu dočekati ekipu Novog Beograda u prvom meču finalne serije Super lige Srbije.

U regularnom delu sezone Radnički je bio prvi sa jednim porazom, upravo od Novog Beograda (11:8), dok je beogradski tim bio drugi sa 14 pobeda, jednim remijem i tri poraza.

Dve ekipe sastale su se i u polufinalu Kupa Srbije (13:9 za Radnički), kao i u drugom meču ligaškog dela, koji je Radnički dobio rezultatom 8:7.

Radnički je u ligaškom delu postigao najviše golova (268), dok je ekipa Novog Beograda primila najmanje golova (122).

Lukić je kao "glavne adute" rivala izdvojio reprezentativca Miloša Ćuka, kao i Draška Gogova i golmana Dimitrija Rističevića, koji su godinama na širem spisku selekcije Srbije.

"Njih trojicu bih izdvojio, ali imaju još mnogo kvalitetnih igrača koji ih prate. Dobra su ekipa i sigurno je da su se i oni taktički pripremili za nas. Presudna bi mogla da bude želja, jer je bez obzira na taktičku pripremu ona potrebna za pobedu", dodao je on.

U polufinalu Novi Beograd je u dva meča pobedio Crvenu zvezdu (12:6, 12:11), dok je Radnički sa ukupnih 2:1 savladao Šabac.

"Ušli smo malo bez žara u polufinale, baš kao što je to bio slučaj i u finalu Kupa. Sva sreća imali smo drugu šansu i iskoristili je. U naredne dve utakmice smo značajno podigli nivo igre, pokazali sasvim drugačije lice i nadam se da ćemo u takvom ritmu nastaviti i u finalu", rekao je Lukić.

Ne propustite