Radnički već u finalu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.04.2015.
23:12
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Novom pobedom nad Vojvodinom, kragujevački Radnički večeras izborio plasman u finale plej-ofa domaćeg šampionata. Kragujevčani sada čekaju boljeg iz duela Partizana i Crvene zvezde.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca prvi su finalisti plej-ofa Prve A lige Srbije,pošto su i u drugom meču savladali Vojvodinu, rezultatom 9:6, na novosadskoj „Slanoj bari“.

Već na startu Šumadinci su stekli „plus dva“, pogocima Petkovića i Vuksanovića, ali su na drugoj strani odgovorili Gvozdanović i Maksimović, golovima sa igračem više – 2:2.

Ipak, Vuksanović se odmah zatim pobrinuo da njegov tim kraj prve četvrtine dočeka uz vođstvo (3:2).

Seriju su u drugoj deonici nastavili Petković i Toholj, za tri gola „viška“ gostiju, dva minuta pred odlazak na odmor (5:2), a od tog trenutka prednost Kragujevčana kretala se oko tri gola, kojom su i završili meč.

Sa četiri pogotka najefikasniji bio je Dušan Vasić iz poraženog tima, dok je na drugoj strani prednjačio Nikola Dedović sa tri, a po dva su postigli Srđan Vuksanović i Marko Petković.

Radnički će se u finalu sastati sa pobednikom drugog polufinalnog duela između Partizana i Crvene zvezde, koji su do sada ostvarili po jednu pobedu, pa će se nadmetati i u odlučujućoj „majstorici“, 6. maja. Finalna serija počinje 9. maja.

Vojvodina – Radnički 6:9 (2:3, 1:2, 1:2, 2:2)

VOJVODINA: Dobožanov, Petrovski, Maksimović 1, Lekić, Čikvinidze, Vasić 4, Gvozdanović 1, Ćatović, Trkulja, Marić, Matković, Jovanović, Vitorović, Šiman. Trener: Orlović.

RADNIČKI: Živojinović, Toholj 1, Popović, Marković 1, Miličić, Stanojević, Ćirić, Basara, Vuksanović 2, Dedović 3, Joksimović, Petković 2, Đerković, Bogdanović. Trener: Stevanović.

Ne propustite