Rakas otkrila ogroman dug Partizana, ima li spasa?

Autor: Beta Beta
petak 03.07.2020.
14:35
Izvor: Beta

Predsednik Upravnog odbora kluba Mirko Bradajić je istakao da sedmostruki šampion Evrope trenutno ima jedva sedam igrača u prvom timu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Dug vaterpolo kluba Partizan iznosi najmanje 6,5 miliona evra, izjavila je danas u Beogradu direktorka kluba Tatijana Rakas.

"Dug VK Partizan je najmanje 6.500.000 evra, a verovatno je i veći"
, rekla je Rakas na konferenciji za novinare na Banjici, prenosi portal Mondo.

Rakas je za lošu finansijsku situaciju optužila nedavno smenjenog predsednika Aleksandra Šoštara.

"Kada sam došla u klub videla sam da se knjige ne vode u VK Partizan, već u Sportskom savezu, gde je takođe bio Šoštar. Nisu bile knjižene plate, nisu nigde navođeni dugovi bivšim igračima. Šoštar mi je rekao: 'Ne moraš nigde to da vodiš u knjigama'. Sve obaveze su evidentirane, što ne znači da ih nema još", rekla je ona.

Portal Mondo je naveo da je imao uvid u određene papire i da se uverio da "crno-beli" za vodu duguju 41.700.000 dinara, a za struju 117.000.000 dinara.

Predsednik Upravnog odbora kluba Mirko Bradajić je istakao da sedmostruki šampion Evrope trenutno ima jedva sedam igrača u prvom timu.

"Od 2011. godine otišlo je iz kluba 87 igrača", rekao je on.

Nezadovoljni roditelji dece koja treniraju u vaterpolo klubu Partizan, koji su na kratko prekinuli konferenciju, istakli su da je u jeku odliv dece iz kluba i da ih je od 300 ostalo jedva 120 koji treniraju u Partizanu.

"Ako se ovako nastavi, neće ostati nijedno dete do septembra", upozorili su.

Povod za današnju konferenciju bilo je otvoreno pismo bivših igrača Partizana, medju kojima su Filip Filipović, Živko Gocić i Slobodan Nikić, koji traže ostavku uprave kluba jer je smatraju odgovornom za propadanje kluba i srozavanje njegovog ugleda, zahtevajući sazivanje vanredne Skupštine.

Tom zahtevu danas su se pridružili prvotimci i treneri Partizana, kao i roditelji dece koja treniraju u tom klubu.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VedranSrbin83
Saturday, 04.07.2020
08:51

А смијали сте се Црвеној Звезди....карма ја чудо

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 05.07.2020
12:14

I dalje se smejemo, vi samo jos u odbojci postojite.

avatar
Man united
Friday, 03.07.2020
15:32

6,5М? Скоро као ККП дугују. И то у ватерполу, за који сви кажу да не изискује много лове.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 05.07.2020
12:14

Ako verujes u to da je tolika visina duga.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 03.07.2020
15:01

Sta je gospodja direktor uradila da popravi finansijsko stanje i poveca broj dece na treningu?Nista.Sa kojim pravom ona se i dalje grcevito drzi tog mesta kao i predsednik uo?Ako zaista zele dobro Partizanu,pozvali bi bivse igrace odmah.Dugovanja za vodu i struju drzavnim firmama se uvek otpisuju,to je poznato od davnina.Samo treba da se zasuku rukavi i posteno obnoviti klub i udaljiti sve one iz kluba koji nisu bili ni na vaterpolo utakmici a zele da vode klub