Rat saopštenjima i u vaterpolu: "Brazilski reprezentativac Soro da ne spominje Zvezdu!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 08.03.2023.
15:15
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je poželela da Novi Beograd ove godine osvoji Ligu šampiona kao što su to učinili "crveno-beli" 2013. godine.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Vaterpolo klub Crvena zvezda oglasio se danas saopštenjem u kojem je "zamolio" direktora Novog Beograda Slobodana Sora da se u narednim obraćanjima suzdrži od pominjanja "crveno-belih".

Soro je na nedavnoj konferenciji za medije, koja je bila posvećena odluci predstavnika Novog Beograda da Nikola Jakšić ne učestvuje u narednoj reprezentativnoj akciji, izjavio da se kvaliteti ovog kluba poništavaju zbog kriterijuma suđenja.

"Neke ekipe, a pre svega Crvena zvezda i Radnički, mogu samo protiv nas da pruže kvalitetne utakmice za razliku od svega onog što se dešava na evrosceni gde nisu ni blizu onoga što pružaju protiv nas", rekao je, između ostalog, Soro.

Crvena zvezda je podsetila u saopštenju da je Soro bivši srpski i brazilski reprezentativac.

"Soro je nastupao na OI u Riju 2016. godine za reprezentaciju Brazila. On je protiv reprezentacije Srbije branio boje Brazila kao da mu je to bila poslednja utakmica u životu. Inače gospodin je nosilac nacionalnog priznanja države Srbije, koju redovno prima svaki mesec kao doživotno nacionalnu penziju. Koliko znamo gospodin je pre nekoliko godina bio u sporu sa VŠ oko dugovanja koja su mu na kraju isplaćena. Toliko o njegovoj brizi za interes srpskog vaterpola", ističu u Crvenoj zvezdi.

"Crveno-beli" su 29. januara osvojili Kup Srbije, pošto su u finalu savladali Novi Beograd 11:10.

"Što se tiče finala Kupa Srbije u kojem je Crvena zvezda savladala Novi Beograd i osvojila prestižni trofej, želimo da istaknemo da je pobeda našeg kluba čista kao suza, a o pomenutom sudijskom kriterijumu gde Crvenoj zvezdi nije priznat čist gol, nećemo ni da raspravljamo. Zamolili bi gospodina Sora i Novi Beograd, koji inače ima višestruko veći budžet nego Crvena zvezda, da se u narednim obraćanjima suzdrži od pominjanja Crvene zvezde", dodaje se u saopštenju Crvene zvezde.

Crvena zvezda je poželela da Novi Beograd ove godine osvoji Ligu šampiona kao što su to učinili "crveno-beli" 2013. kada su u finalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja savladali dubrovački Jug 8:7.

"Poželeli bismo vaterpolo klubu sa bazena '11. april' puno sportskih uspeha u narednom periodu i da na desetogodišnjicu osvajanja LŠ Crvene zvezde obraduju sportsku javnost u Srbiji i podignu isti taj pehar, jer sa najvećim vaterpolo budžetom u Evropi to bi trebalo da bude realnost", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Ne propustite