Šapčani grme pred majstoricu sa Zvezdom: ''Na šta ovo liči?!''

Autor: Beta Beta
utorak 04.06.2019.
22:14
Izvor: Beta

Vaterpolo klub Šabac optužio je danas Vaterpolo savez Srbije (VSS) za neregularnosti u radu, stvaranje nesportske atmosfere na utakmicama i za zastrašivanje sudija.

Epa/Szilard Koszticsak
Epa/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Šapčani su optužili VSS za ucenjivanje i zastrašivanje kako će klubu biti onemogućeno profesionalno napredovanje.

"Priliči li predsedniku Saveza Viktoru Jeleniću i generalnom sekretaru Nemanji Marijanu da pozivaju navijače Šapca na fizički obračun sa njima? Na šta liči zastrašivanje sudija, a čemu smo lično svedočili, psovke, ucene i pretnje da će im biti onemogućeno profesionalno napredovanje", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, VSS je smenio odbor za sudijska pitanja i radi na stalnom urušavanju sudijske organizacije.

"Primer za to je ostavka jednog od delegata, koga nećemo imenovati kako bismo ga poštedeli daljih neprijatnosti, nakon utakmice Šabac - Partizan. Jednostavno, svako ko prihvati da sudi finalnu seriju mora da bude podoban Savezu, što znači protiv VК Šabac", piše u saopštenju tog kluba.

Šabac je pre dva dana u javnost izašao sa saopštenjem u kom navode da je finalna serija protiv Crvene zvezde na ivici regularnosti zbog sudjenja u kojem "nije bila omogućena ravnopravna borba".

Šapčani optužuju pokušaje da se navodi koje iznose predstave kao napad na Crvenu zvezdu.

"Zvezda je klub sa kojim imamo odličnu saradnju i u mnogo čemu se slažemo sa stavovima njihovog direktora gospodina Igora Milojevića, te im se i ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu koje su nam ukazali na prethodnoj utakmici", navodi se u saopštenju.

"Još jedan primer namernog nanošenja štete našem klubu je odluka da se Savez ogluši o svoj disciplinski pravilnik i da ne postupi po njemu u slučaju igrača koji na mesto kazne neigranja predstojeće utakmice dobija, očigledno, kao nagradu za dva isključenja zbog grube igre, mogućnost da zaigra i u finalu", dodaju Šapčani.

Vaterpolo klub Šabac traži VSS da objasni "zašto najbolje plasirani srpski klub u Regionalnoj A1 ligi, osvajač Кupa Srbije i finalista Super lige nema mesta u domaćem vaterpolu?".

"Zašto je nama zabranjeno da pobedimo i osvojimo državno prvenstvo? Pitamo još i to zašto čelnici Saveza, ako im je savest mirna, najavljuju svoj dolazak u Šabac na finalnu utakmicu prvenstva u pratnji ličnog obezbedjenja", navodi VK Šabac.

Šapčani ocenju da su u istoj situaciji bili i Bečej, Radnički i Crvena zvezda, kao i da ukoliko ne dođe do promena, veruju da će se "nepravda" nastaviti.

"Uz zahvalnost svim klubovima koji su stali uz nas, našim reprezentativcima koji su nas podržali i iznad svega vernim ljubiteljima sporta i našim navijačima, izražavamo nadu da će nastupajuća utakmica proteći u pravoj sportskoj atmosferi i bez incidenata. Neka bolji pobedi, ali u vodi", poručio je VK Šabac.

Vaterpolisti Šapca dočekaće sutra Crvenu zvezdu u trećoj, odlučujućoj utakmici finalne serije plej-ofa Super lige.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kokorayko
Tuesday, 04.06.2019
23:47

Zato što ste klub iz opoziciong grada i Vučić,ne može da vas smisli.
Eto zašto?