Savić objavio spisak, 23 igrača u konkurenciji za Evropa kup u Zagrebu

Autor: Beta Beta
utorak 19.03.2019.
11:25
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić pozvao je danas 23 igrača na početak priprema za završni turnir Evropa kupa koji će se od 5. do 7. aprila održati u Zagrebu.

BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO
BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije će se pripremati na bazenu "Milan Gale Muškatirović" od 1. do 4. aprila kada će otputovati za Zagreb.

Na spisku su selektora Savića su:

Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Randjelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Branislav Mitrović (OSC), Dimitrije Rističević (Katanija), Radomir Drašović (Sport menadzment), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau 04), Djordje Lazić (Solnok), Ognjen Stojanović (Miškolc), Lazar Dobožanov (Radnički), Nikola Lukić (Šabac), Petar Velkić (Šabac) i Marko Radović (Crvena zvezda).

Srbija će u četvrtfinalu Evropa kupa igrati protiv Španije. Ako pobede, rival izabranicima Dejana Savića u polufinalu biće bolji iz meča Hrvatska - Grčka.

Preostala dva para četvrtfinala su Italija - Rusija, odnosno Mađarska - Crna Gora.

Turnir u Zagrebu kvalifikacioni je za finale Svetske lige koje će se od 18. do 23. juna održati u Beogradu.

Srbija je kao domaćin automatski učesnik tog turnira, a u zavisnosti od plasmana nacionalnog tima u Zagrebu u Beograd će stići tri ili četiri ekipe.

Naime, ako Srbija prođe Španiju za Svetsku ligu će se plasirati preostalo troje polufinalista. U slučaju da Srbija izgubi, u Beograd će putovati prve tri ekipe iz Zagreba.

Ne propustite