Savić: "Sve ide po planu"

Autor: Beta Beta
petak 09.06.2017.
17:01
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je zadovoljan prvom nedeljom priprema za finalni turnir Svetske lige i Svetsko prvenstvo koje će se sredinom jula održati u Mađarskoj.

Epa/Tamas Kovacs
Epa/Tamas Kovacs

Povezane vesti

"Za sada je sve na najboljem nivou. Kao i svake godine lagano smo počeli sa treninzima, jer su reprezentativci imali izuzetno napornu sezonu i zbog toga smo pripreme počeli u laganom ritmu. Što se tiče zdravstvenog biltena, Strahinja Rašović i Dušan Mandić su povređeni", rekao je Savić.

Prema njegovim rečima, više informacija oko statusa Mandića znaće seo 10. ili 11. juna, dok je Rašović već ušao u lagani trening, polako se ali sigurno oporavlja.

Srbija će 14, 15. i 16. juna igrati tri prijateljske utakmice protiv Australije u sklopu priprema za finalni turnir Svetske lige koje će se od 20. do 25. juna održati u predgradju Moskve - Luzi.

"Mislim da će to biti dobra priprema za ono što nam sledi, a to je završnica Svetske lige.  Lepo je što ćemo ove prijateljske utakmice igrati u različitim gradovima Srbije što je veoma važno ne samo za popularizaciju vaterpola već i mogućnosti da se pokažemo i pred ljudima koji odavno nisu imali prilike da gledaju vaterpolo reprezentativce." kaže Savić.

Prvi meč protiv Australije igraće se u sredu u Nišu od 19.30, a dan kasnije u Kruševcu od 18 časova, dok je treći duel zakazan za 16. jun u Kragujevcu 19. Za mečeve u Nišu i Kragujevcu obezbedjen je besplatan ulaz, a karte će od ponedeljka moći da se podignu na blagajni SC Čair i biletarnici SC Jezero, uz ograničenje da će jedna osoba moći da dobije najviše dve ulaznice. Ulaznice za meč u Kruševcu koštaće 200 dinara, a sav prihod biće namenjen u humanitarne svrhe.

Vaterpolisti Srbije su na poslednjih 11 završnih turnira Svetske lige trijumfovali čak devet puta, a poslednje četiri godine "delfini" u ovom takmičenju znaju samo za zlatna odličja.

"Mi smo 1. juna zvanično počeli pripreme za Svetsko prvenstvo. Sve pre toga predstavlja pripremu za to takmičenje koje najvažnije u ovoj godini. Kao i prethodnih sezona Svetska liga je posvećena tranažnom procesu, rezultat nam nije bitan, ali ako se ukaža prilika svim silama ćemo se potruditi da osvojimo medalju. Ali ponavljam, u prvom planu je Svetsko prvensto, sve ostalo je pripremni period", kazao je on.

Savić je u društvu tim menadžera Jugoslava Vasovića, ali i reprezentativaca Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića i Milana Aleksića nedavno bio u poseti fudbalskoj reprezentaciji Srbije u Staroj Pazovi.

"Dugujemo veliku zahvalnost Fudbalskom savezu Srbije što su nas zaista lepo ugostili. Bilo je izuuezno druženje, imaju sjajnu atmsoferu i iskoristiću priliku da im poželim sreću u utakmici protiv Velsa"
, rekao je selektor vaterpolo rerepzentacije Srbije.

Ne propustite