Savićev naslednik već na vidiku?

Autor: Darko Mitrović
subota 01.10.2022.
18:43
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Prvi ''pik'' je poznat.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije od danas je i  zvanično bez selektora jer je Dejan Savić posle tri vezana neuspeha na Svetskom prvenstvu, Svetskoj ligi i Evropskom prvenstvu ovog leta odlučio da podnese neopozivu ostavku.

Savić nam je sa svojim ''delfinima'' u protekloj deceniji doneo mnogo radosti, osvojili su sve što se osvojiti moglo i sada je vreme za novu energiju i u bazenu, ali i na klupi.

Smena generacija je već započela posle osvojenog zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju prošlog leta, a verovatno ni Savić nije mogao da zna u kojoj meri će se to odraziti na rezultate našeg nacionalnog tima.

Sada se postavlja pitanje ko će ga naslediti na klupi Srbije, a ''Sportski žurnal'' danas prenosi svoja najnovija saznanja da je prvi kandidat za novog selektora Dejan Udovičić, koji je već vodio naš nacionalni tim od 2006. do 2012. godine, kada ga je zamenio upravo Dejan Savić.

Udovičić je već nekoliko godina selektor reprezentacije SAD, a sada je, izgleda, vreme za njegov veliki povratak u domovinu. Udovičić je kao selektor sa reprezentacijom Srbije osvajao titule prvaka Evrope 2006. i 2012. godine, kao i titulu prvaka sveta 2009. godine. Bio je i trener Partizana sa kojim ima osvojene četiri titule i četiri trofeja u kupu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.