Savićev rezime - Da li je peto mesto realnost ili trenutna slabost?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.07.2022.
20:51
Izvor: Beta

Šta da očekujemo na narednim takmičenjima?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da žali što se ekipa nije borila za medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, da je peto mesto realnost i najavio je da će analizirati ostvareno.

"Apsolutno ostaje žal što nije bila borba za medalju. Mora da se analizira, zbog pada forme i određenih stvari. Današnja utakmica je bila dobra u ozbiljnijem pristupu, agresivnosti i određenim stvarima, pre svega u odbrani. Sledi kratak odmor, pa onda treba da prođe dva meseca priprema da bismo videli koliko možemo u Splitu. Peto mesto je realnost. Ova ekipa zaslužuje, može i zna da bude u samom vrhu", rekao je Savić, preneo je Vaterpolo savez.

Vaterpolisti Srbije zauzeli su peto mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto su u utakmici za plasman pobedili selekciju SAD sa 13:10.

Reprezentativac Srbije Strahinja Rašović rekao je da je ekipa izvukla pouke iz takmičenja.

"Odigrali smo diciplinovanije u oba pravca. Kontrolisali smo igru za razliku od prvog meča. Peto mesto je velika škola za nas, dve pobede su nam donele samopouzdanje, naučili smo lekcije kako bismo mogli da pretendujemo za visoke plasmane. Analiziraćemo i ispraviti sve što nije valjalo", naveo je on.

Njegov saigrač Sava Ranđelović rekao je da će ovo takmičenje poslužiti za pripremu ekipe za Evropsko prvenstvo u Splitu, koje je na programu od 27. avgusta do 10. septembra.

"Dobro smo odigrali posebno u odbrani. Mnogo nam znači za Split. Nadam se da tamo neće biti grešaka kao ovde. Mislim da vredimo više. Hrvatska (u četvrtfinalu) je bila loš dan, nažalost nema popravka", rekao je Ranđelović.

Ne propustite