Soro o domaćinstvu Lige šampiona: "Privilegija, spremni smo!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 17.05.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Sportski direktor vaterpolo kluba Novi Beograd Slobodan Soro rekao je danas da je velika privilegija što će taj klub biti domaćin Fajnal-ejta Lige šampiona, kao i da će kapacitet na bazenu "11. april" biti proširen.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

"Velika je privilegija što smo domaćini Fajnal-ejta, jer je pred nama izuzetno kvalitetan turnir, pa će svi ljubitelji vaterpola u Srbiji moći da uživaju", rekao je Soro, preneo je klub.

Novi Beograd će od 2. do 4. juna biti organizator završnog turnira Lige šampiona.

Prvi četvrtfinalni duel Lige šampiona igraće Breša i Hanover, 2. juna od 14.30, dva sata kasnije igraju aktuelni evropski prvaci iz Pro Reka protiv Barselonete, dok od 18.30 Novi Beograd igra protiv Marseja.

Poslednji meč četvrtfinala igra se od 20.30 i sastaju se dubrovački Jug i Ferencvaroš.

Soro je dodao da će za potrebe turnira biti postavljene montažne tribine, a kapacitet bazena će biti proširen na 1.511 mesta.

"Najavljen je dolazak navijača iz svih zemalja učesnika i nema sumnje da će gledalište biti puno. Ulaznice će uskoro biti u prodaji, a javnost će o svemu tome biti blagovremeno obaveštena", istakao je on.

Sportski direktor Novog Beograda rekao je da je sezona u Ligi šampiona bila zanimljiva, a da će bitan momenat za nastup ekipa na Fajnal-ejtu biti završnica nacionalnih šampionata.

"Upravo to može da odredi u kakvoj atmosferi i i sa koliko motiva će dočekati početak najvažnijeg turnira u sezoni. Mislim da je ovo osam najkvalitetnijih ekipa u Evropi trenutno, svi parovi četvrtfinala obećavaju vrhunski vaterpolo i mnogo uzbudjenja, a svaka ekipa će tražiti svoju šansu", rekao je Soro dvostruki klupski prvak Evrope sa Bečejom 2000. i Partizanom 2011. godine.

Soro je ocenio da je Marsej odličan tim, koji predvodi legendarni srpski vaterpolista Andrija Prlainović.

"Takođe, Dejan Lazović je izrastao u jednog od najboljih golmana sveta, a golmanska inspiracija na takmičenju ovakvog turnirskog tipa može da napravi razliku. Oni su definitivno podigli nivo u odnosu na prošlu godinu i osvajanje drugog mesta u grupi i ponovni plasman na Fajnal-ejt, definitivno nisu iznenađenje. Biće veoma motivisani, jer su svesni da imaju čemu da se nadaju, pa nas očekuje veoma težak posao", zaključio je Soro.

Ne propustite