SP - Srpski ''delfini'' napunili mrežu Južnoafrikancima, Španci bolji od Crne Gore, Mađari od Hrvatske

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.07.2023.
10:06
Izvor: Sportske.net

Olekivana, ubedljiva pobeda našeg tima.

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Povezane vesti

Posle startnog poraza od Španije (14:16), reprezentacija Srbije je danas ostvarila i prvu pobedu u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Fukuoki.

Naši ''delfini'' su veoma lako izašli na kraj sa selekcijom Južne Afrike i trijumfovali sa 30:5, po četvrtinama 8:1, 9:1, 7:1, 6:2, uz po šest golova Jakšića i Rašovića.

Podsetimo, Južna Afrika je u prvom kolu poražena od Crne Gore sa 35:10, pa se ovakav današnji epilog i mogao očekivati.

Južna Afrika: Madi, Roman, Veler 1, Badenhorst, Lurenson 2, Stoun, Van Zil, Taker, Krone, Bungane 1, Hauard 1, Svenpul, Mej. Selektor: Marlou.

Srbija: Mišović, Radulović 5, Rašović 6, Ranđelović 1, Lazić 1, Milojević 2, Drašović 2, Jakšić 6, Janković 3, Gavrilović, Vučinić 2, Dimitrijević 2, Mitrović. Selektor: Stevanović

Rano jutros po našem vremenu, Crna Gora je poražena od Španije sa 11:7, pa je sada jasno da će Španci direktno u četvrtfinale, a Srbija i Crna Gora će se u petak ujutru u direktnom duelu boriti za osvajanje drugog mesta.

I drugo i treće mesto u grupi vode u osminu finala, ali će biti veoma važno osvojiti drugo mesto, kako bi se u osmini finala izbegao duel sa evropskim prvakom Hrvatskom koja je jutros poražena od Mađarske sa 12:10 u Grupi C. Takav razvoj događaja najverovatnije znači da će se drugoplasirani iz naše grupe sastati u osmini finala sa Japanom ili Argentinom.

Ne propustite