Španija preko Crne Gore do polufinala

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.06.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Crna Gora namučila Crvenu furiju

EPA/Szilard Koszticsak
EPA/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti nakon pobede nad selekcijom Crne Gore, rezultatom 7:6. 

Španci su bolje otvorili meč i golovima Famera i Munariza poveli sa 2:0 u prvoj četvrtini. Na 2:1 smanjio je Popadić i tim rezultatom se otišlo na odmor. 

Nastavak utakmice doneo je još više uzbuđenja i golova. Španci su sve vreme diktirali tempo, ali su izabranici Vladimira Gojkovića uspevali da drže priključak. Na poluvremenu rezultat je bio 5:3 za selekciju Španije.

U trećoj četvrtini Španija golom Kabanjasa povećava prednost na 6:3, međutim, Đurđić sa dva gola uspeva da smanji prednost rivala i tako donese neizvesnost pred poslednju četvrtinu.

Na prvi gol u poslednjoj četvrtini čekalo se više od 4 minuta, a prvi su se radovali Španci, koji su golom Malaraka povećali prednost na 7:5. Uporni Crnogorci na minut i po do kraja preko Averke postižu gol, međutim nisu imali snage za preokret, te je na kraju Španija pobedila rezultatom 7:6. 

Španija će u polufinalu igrati protiv Hrvatske, koja je ranije danas savladala Srbiju, dok će reprezentacija Crne Gore igrati za plasman od petog do osmog mesta na turniru.

U polufinalu je i Grčka, posle pobede nad selekcijom SAD 16:11. Za poslednje mesto u polufinalu večeras igraju Mađarska i Italija.

Ne propustite