SPEKTAKL - U Beogradu počinje borba za titulu prvaka Evrope!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.06.2021.
20:32
Izvor: Beta

Finalni turnir vaterpolo Lige šampiona igra se od sutra u Beogradu, na bazenima Sportskog centra "11. april".

Epa/Szilard Koszticsak
Epa/Szilard Koszticsak

Povezane vesti


Sutra su na programu mečevi četvrtfinala, a sastaće se Pro Reko - Hanover (13.00 časova), Ferencvaroš - Marsej (15.30), Jug Dubrovnik - Breša (18.00) i Barseloneta - Olimpijakos (20.30).

Za titulu šampiona Evrope boriće se i srpski reprezentativci, Dušan Mandić iz Pro Reka, Andrija Prlainović iz Marseja, Nikola Jakšić iz Ferencvaroša, Milan Aleksić iz Barselonete...

Operativni menadžer LEN-a Marko Biri rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da organizovanje ovog turnira nije bilo lako.

"Bilo je puno dilema, ali imali smo punu saradnju svih u organizaciji i to je bio ključ uspeha održavanja ovog važnog sportskog dogadjaja. Zbog situacije koja vlada u svetu, a koja je svima dobro poznata, učesnici Finalnog turnira borave u takozvanom 'balonu', mada ja bih pre to nazvao zaštićeno okruženje", rekao je Biri.

"Za sportiste ovo neće biti lako, pošto će tokom celog turnira biti isključivo na relaciji bazen - hotel i to je bio najveći izazov u organizaciji. Mogu da izrazim sreću i zadovoljstvo što smo na kraju uspeli i što će se najjače klupsko vaterpolo takmičenje u svetu ipak održati u Beogradu", dodao je on.

Organizator takmičenja je vaterpolo klub Novi Beograd u suorganizaciji Vaterpolo saveza Srbije i podrške Republike Srbije, Grada Beograda i opštine Novi Beograd.

Ne propustite