Sportski pozdrav RTS-u ''iz tamo neke unutrašnjosti'': ''Zašto su Zvezda i Partizan privilegovani?''

Autor: Beta Beta
utorak 12.12.2017.
15:44
Izvor: Beta

Burna reakcija dva naša kluba posle informacije koju su dobili iz RTS-a.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Vaterpolo klubovi Nais i Šabac poslali su danas protesno pismo Radio-televiziji Srbije, nezadovoljni time što se njihova utakmica u Kupu neće prenositi na javnom servisu, za razliku od drugog polufinalnog duela između Partizana i Crvene zvezde.

"Odluka RTS-a da od dve utakmice polufinala vaterpolo kupa Srbije prenosi samo jednu, i to meč Partizan - Crvena zvezda, duboko nas je pogodila i sportski povredila i želimo da ovim putem uložimo javni protest i da Vam kao javnom servisu postavimo nekoliko pitanja", stoji u pismu dva kluba upućenom RTS-u.

Klubovi iz Niša i Šapca zahtevaju odgovor "po kom pravu je RTS preokrenuo volju žreba pa u polufinalnoj večeri par jedan igra posle para dva".

Takođe, postavljeno je pitanje i zašto se prenosi utakmica Partizan - Zvezda, a ne Šabac - Nais.

"Da li ste Vi javni servis građana Srbije ili pokrovitelj vaterpolo klubova Partizan i Crvena zvezda i s kojim su to TV pravom navijači dva beogradska kluba privilegovani u odnosu na navijače VK Nais i VK Šabac", navodi se.

Dva kluba su upitala RTS da li su plasmani Naisa i Šapca na završni turnir sportski manje vredni ili medijski manje atraktivni.

"Ako je ovo zadnje u pitanju, podsetićemo vas da su tribine plivališta u Šapcu i Nišu gotovo uvek pune, a da su po zvaničnim podacima VSS upravo Nais i Šabac dva kluba sa najviše gledalaca u Srbiji", dodaje se, uz "sportski pozdrav iz tamo neke unutrašnjosti".

Podršku klubovima pružila je Nacionalna koalicija za decentralizaciju, koja je u pismu dostavljenom agenciji Beta navela da je odluka uredništva RTS-a "neprihvatljiva" i da "ilustruje centralizaciju javnog servisa za koju svi jednako plaćaju pretplatu".

Nacionalna koalicija za decentralizaciju, takođe, zahteva od RTS-a da se odgovori na protesno pismo klubova i da se ne ignorišu njihovi zahtevi.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ddr16
Tuesday, 12.12.2017
16:58

do sad nisam znao ni da postoje klubovi sabac i nais,normalno da ce pre prenositi mec klubova za koje navija 90% srbije nego neke manje klubove,vaterpolo inace nije popularn,jos kad igraju manje popularni klubovi to im se bas i ne isplati da prenose kad niko nece da gleda...

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 12.12.2017
17:04

RTS godinama prenosi,NISTA! LS utorkom ne postoji,sredom prenose sta im daju,dobar film sam zadnji put na RTS-u pogledao 1997,nas naravno. Serije imaju iz 1980. Emisije su sacuvaj boze. Sve u svemu jedna uzasna televizija koju da je normalna zemlja ne bi gledalo 0.00006% stanovnistva.

avatar
ddr16
Tuesday, 12.12.2017
19:29

nisam pohvalio rts,daleko bilo,samo kazem da sam urednik ni ja ne bih to prenosio. a ovi sto mi daju minuse prvi ne bi gledali vaterpolo utakmicu koja nije derbi ili reprezentacija.