Srbija izgubila od Gruzije, selektor zadovoljan učinjenim u Svetskom kupu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 18.03.2023.
13:31
Izvor: Sportske.net, Beta

Izborili smo plasman na F8.

2022 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2022 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović rekao je danas da je nacionalni tim plasmanom na finalni turnir Svetskog kupa ispunio cilj i dodao da je zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala "od drugog poluvremena duela sa Grčkom".

"S obzirom da je kvalifikacioni turnir Svetskog kupa usred klupske sezone i da smo imali samo osam treninga na pripremama, zadovoljan sam kako smo izgledali od drugog poluvremena duela sa Grčkom", rekao je Stevanović u intervjuu za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

"Ispunili smo trenutni cilj odlaskom na finalni turnir Svetskog kupa, ali nam je to još više skratilo broj dana priprema preko leta, s obzirom da nas i čekaju kvalifikacije za učešće na Evropskom prvenstvu i to neposredno pred put u Ameriku", dodao je on.

Srbija je na nedavno završenom kvalifikacionom turniru u Podgorici, na kojem je obezbedila plasman na F8 Svetskog kupa u Los Anđelesu krajem juna, pobedila Australiju, Crnu Goru i Španiju, a izgubila od Grčke i na peterce, u poslednjem kolu, od Gruzije.

"Rekao sam da smo od drugog poluvremena sa Grčkom delovali u pravcu kojem težimo. Daleko je to on našeg maksimuma ali obrisi neke koncepcije mogu da se naslute", rekao je Stevanović, koji je sredinom oktobra preuzeo reprezentaciju posle ostavke Dejana Savića.

Selektor Srbije je istakao i da mu je, pre svega, potrebno vreme za trening kako bi uspostavio sistem i koncept igre koju želi.

"Nažalost, samo dvojica - trojica igrača imaju u svojim klubovima uloge koje od njih očekujem u reprezentaciji", rekao je Stevanović.

Naveo je da je njegova ekipa u poslednjem meču u Podgorici bila potpuno ispražnjena posle duela sa Grčkom, Crnom Gorom i Španijom, ali da to svakako ne opravdava rezultat protiv Gruzije.

"Ono što je jedino bilo važno i moguće na ovom turniru bilo je na najvišem nivou. Motiv, želja, volja, energija i atmosfera koju su momci stvorili mora da nas krasi i u budućnosti", rekao je Stevanović.

Selektor Srbije je, na kraju, rekao da će nacionalni tim pripreme za Svetsko prvenstvo početi početkom juna.

"U sklopu priprema nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo od 23. do 25. juna i Svetski kup od 30. juna do 2. jula. Obe akcije ćemo iskoristiti za pripreme za učešće na Svetskom prvenstvu u Fukuoki", zaključio je selektor Stevanović.

Ne propustite