Srbija potopila Italijane, kapiten Mitrović ponosan na Šapčane!

Autor: Milovan Longinov
utorak 18.01.2022.
21:17
Izvor: Sportske.net, Beta

Velika pobeda i sjajna atmosfera Šapčana.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je počela takmičenje u Svetskoj ligu, pošto je večeras u Šapcu slavila protiv Italije sa 12:9 (3:1, 3:3, 3:2, 3:3).

Srbiju su do prve pobede u Grupi C vodili Dušan Mandić i Strahinja Rašović sa po tri gola, dok su po dva postigli Radomir Drašović i Sava Randjelović. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Luka Marcijali sa tri pogotka.

"Gledala se jedna živa, izuzetno aktivna utakmica, kao i velika želja mladih igrača da se dokažu. Nama je bitna pobeda, ne samo zato što je prva u nizu, već i zbog toga što se naredna dva meseca nećemo okupljati", rekao je selektor Dejan Savić za Arenu sport posle utakmice.

Vaterpolisti Srbije će naredni meč u Svetskoj ligi igrati u 8. marta protiv Slovačke u gostima.

"Tek 8. marta igramo protiv Slovačke i siguran sam da možemo da izvedemo još mladji tim", naveo je Savić.

Selektor Savić, baš kao i kapiten Branislav Mitrović zahvalili su publici u Šapcu koja je došla u velikom broju da podrži ekipu.

"Kada su svi ustali da pevaju himnu, ja sam se naježio, tako da u toj atmosferi nije bilo druge opcije osim da pobedimo. Srećan sam i zahvalan što smo pobedili i doneli radost našem narodu", rekao je Mitrović.

"S druge strane, jako bitna pobeda za nas. Počeli smo novi ciklus s novom ekipom i ja se nadam da ćemo ovako da nastavimo", dodao je on.

Ne propustite