Srbija se poigrala sa Kazahstancima, prvi cilj ostvaren!

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.06.2019.
22:42
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras Kazahstan sa 20:6 (4:0, 6:3, 6:1, 4:2) u poslednjem trećem kolu grupne faze završnog turnira Svetske lige u Beogradu i tako obezbedila prvo mesto u Grupi B.

BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO
BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO

Povezane vesti

Selekciju Srbije do trijumfa je predvodio Strahinja Rašović sa pet golova, dok su Duško Pijetlović i Stefan Mitrović postigli po tri.

Kazahstan je predvodio Murat Šakenov sa tri gola.

Izabranici Dejana Savića ozbiljno su ušli u meč, bez obzira na ime protivnika i već posle prve četvrtine stekli su prednost od 4:0. Kazahstan je prvi gol na utakmici postigao pet minuta pre kraja druge deonice, ali je Srbija u tom delu igre čak šest puta pogađala mrežu gostuju.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku meču. Srbija je u trećoj ćetvrtini postigla šest golova, primila samo jedan, dok je u poslednjoj deonici mrežu Kazahstana pogodila četiri puta.

Srbija će sutra u četvrtfinalu Svetske lige igrati protiv Kanade koja je takmičenje u Grupi A završila na poslednjem, četvrtom mestu. Taj meč igraće se od 21.00.

Kazahstan će u četvrtfinalu igrati protiv Španije.

Ranije danas Hrvatska je sa 11:9 pobedila Australiju, dok je Mađarska sa 13:9 slavila protiv Japana, a Španija je trijumfovala sa 12:5 protiv Kanade.

Ne propustite