Srbiju čeka veliki derbi u četvrtfinalu Svetskog prvenstva?

Autor: Darko Mitrović
petak 09.02.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Ko će biti rival našim ''delfinina''?

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Tri utakmice - tri pobede za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva i plasman na Olimpijske igre u Parizu. To je bilans vaterpolo reprezentacije Srbije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Dohi, a treći trijumf kojim su potvrđeni pomenuti plasmani ostvaren je danas protiv selekcije SAD rezultatom 14:12.

Srbija je tom pobedom potvrdila i osvajanje prvog mesta u grupi, koje znači direktan plasman u četvrtfinale, dok će Crna Gora i SAD morati u plej-of za ulazak među osam najboljih.

Ono što nas sada najviše zanima jeste ko će biti protivnik reprezentaciji Srbije u četvrtfinalu?

Po svoj prilici, gledaćemo veliki komšijski derbi - duel sa selekcijom Hrvatske, ali pod uslovom da Hrvati u plej-odu opravdaju ulogu favorita.

Hrvatska je grupnu fazu takmičenja završila kao drugoplasirana u Grupi A, iza Španije, pa će se u plej-ofu sastati sa trećeplasiranom selekcijom iz Grupe B, a to će biti Brazil ili Kina.

U 18 časova i 30 minuta počinje duel Brazila i Kine i ko bude bolji, izboriće se za duel sa Hrvatskom. Ali, ko god to bio, Hrvatska će biti veliki favorit, pa ako sve bude prema očekivanjima, četvrtfinale će nam doneti duel Srbije i Hrvatske.

Ne propustite