Srpski ''delfini'' priznaju: '''Brutality' nam pomogao''

Autor: Darko Mitrović
petak 09.02.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo pravilo pomoglo našem timu.

David Damnjanovic/Starsport
David Damnjanovic/Starsport

Povezane vesti

Pobeda nad Amerikancima označila je ovog popodneva plasman reprezentacije Srbije u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Dohi, a ujedno i plasman na Olimpijske igre u Parizu, ali put do ovog trijumda nije bio nimalo lak.

Srbija je duel sa Amerikancima dobila sa 14:12, ali je početkom treće četvrtine bilo 8:5 u korist protivničkog tima. Međutim, tada je Ben Halok nesportski ispod vode, grubo faulirao našeg Nikolu Jakšića i dobio je isključujuću grešku na osnovu odgovarajućeg ''brutality'' pravila koje glasi:

''Brutalni prekršaj se dosuđuje kada igrač udari protivnika ili službeno lice sa namerom da se rival povredi''.

Do kraja treće deonice Amerikanci su ostali sa igračem manje, i u odbrani, i u napadu, što je za naš tim bila ogromna prednost i u tom periodu Srbija pravi ključnu seriju 6:0, za veliki preokret.

Kako su posle meča naši reprezentativci videli ovaj razvoj događaja?

''Čestitam momcima na pobedi i direktnom plasmanu u četvrtfinale. Jako teška utakmica. Bili smo tromi, spori u početku, baš smo teško igrali. Brutaliti Amerikanaca nas je vratio u igru, mirne glave smo iskoristili sve šanse i obezbedili prednost za pobedu. Sada nam ostaje priprema za četvrtfinale. Jedan cilj smo ostvarili plasmanom u Pariz a sada želimo da budemo kvalitetni do kraja'', rekao je Nikola Lukić

Nemanja Vico očekuje nastavak pobeda i borbu za neku od medalja.

''Znali smo da nas čeka izuzetno težak protivnik. Bila je to poslednja utakmica u grupi, prava provera za ono što nam sledi. Dali smo sve od sebe, ispoštovali dogovor i zasluženo pobedili. Sada imamo tri dana pauze da se pripremimo za uvek važno četvrtfinale. Nadam se da ćemo i dalje biti u ovom ritmu i da ćemo nastaviti sa pobedama'', izjavio je Vico.

Podsetimo, u četvrtfinalu će Srbija najverovatnije igrati protiv Hrvatske.

Ne propustite