Srbija će braniti zlato u Parizu, Stevanović objavio spisak!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.06.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Za sada, u pitanju je širi spisak igrača.

waterpoloserbia
waterpoloserbia

Povezane vesti

Klupska sezona u vaterpolu juče je završena pobedom Ferencvaroša nad Pro Rekom u borbi za titulu prvaka Evrope, a već od ponedeljka će sva pažnja biti usmerena na pripreme nacionalnih timova za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, gde će Srbija braniti zlato iz Tokija.

Selektor reprezentacije Srbije Uroš Stevanović je jutros saoštio širi spisak igrača na koje računa od starta priprema u ponedeljak. 

Na spisku se nalaze:

Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Radoslav Filipović (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (igrao za Brešu sada još bez kluba), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Petar Jakšić (Radnički), Luka Pljevančić (Šabac), Miloš Ćuk (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Nikola Dedović (Vašaš), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan).

U stručnom štabu su: Uroš Stevanović (selektor), Stefan Ćirić, Darko Bilić, Miloš Ostojić (treneri), Dajana Zoretić (kondicioni trener), Andrija Gerić (sportski psiholog), dr Ivan Marjanović (doktor), dr Nikola Repac (doktor),Vladimir Radović (fizioterapeut), Aleksa Nikolić (fizioterapeut).

Što se tiče plana priprema, saopšteno je da će reprezentacija od 10. do 22. juna trenirati u Kragujevcu, a od 24. juna do 2. jula će biti na pripremama u Kranju. Od 4. do 7. jula je turnir u Šapcu na kojem će učestvovati: Francuska, Australija, Crna Gora, Rumunija, Nemačka i Srbija.  Posle dva dana odmora, od 10. do 16. jula će se pripreme nastaviti u Novom Sadu a od 17. do 20. jula u Podgorici. U Beogradu će se treninzi održati 22. i 23. jula i 25. jula se putuje na Olimpijske igre u Pariz.

Takmičenje na Olimpijskim igrama reprezentacija Srbije će početi 28. jula protiv Japana, dva dana kasnije je duel sa Australijom, a 1. avgusta sa Španijom. Zatim, 3. avgusta sledi susret sa Francuskom, a dva dana kasnije i sa Mađarskom. 

U Grupi A će se takmičiti: Hrvatska, Italija, Rumunija, Grčka, SAD i Crna Gora.

Ne propustite