Sve je jasno, ovo su parovi osmine finala, evo koga Srbija čeka!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.06.2022.
21:23
Izvor: Sportske.net

Osim ako Gruzijci ne naprave neku senzaciju...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Odigrane su gotovo sve utakmice trećeg kola grupne faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Reprezentacija Srbije je ubedljivom pobedom nad Kazahstanom (22:3) potvrdila prvo mesto u Grupi D i direktan plasman u četvrtfinale sa maksimalnim učinkom u ova tri kola, a drugo mesto u grupi osvojili su Amerikanci koji su večeras savladali Australiju sa 14:9. I SAD i Australija će učestvovati u osmini finala, a Kazahstan je završio takmičenje.

Sada je jasno i ko će biti protivnik Srbije u četvrtfinalu - to će biti bolji iz duela Hrvatske i Gruzije koje će se sastati u osmini finala. Jasno je, Hrvati su favoriti, pa su velike šanse da u četvrtfinalu gledamo komšijski derbi. Dok ovo pišemo, još je u toku utakmica između Mađarske i Gruzije, pa bi jedino neka ubedljiva pobeda Gruzijaca protiv domaćina možda mogla da promeni ovu projekciju.

Derbi dana odigrale su selekcije Španije i aktuelnog svetskog prvaka Italije. Posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini Španija je stigla do pobede od 14:12, iako je na ulasku u poslednji kvartal Italija vodila sa 12:10. Španci su tako potvrdili prvo mesto u Grupi C i u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Crna Gora - Japan. Crnogorci su danas u Grupi A deklasirali Brazil sa 20:5 i gotovo sigurno izborili drugo mesto u toj grupi, iza Mađarske, a ispred Gruzije.

U Grupi B, Grčka je osvojila prvo mesto i izborila plasman u četvrtfinale posle ubedljive pobede večeras nad Nemačkom od 16:8. 

Da rezimiramo, u četvrtfinale su se direktno plasirale selekcije Mađarske (najverovatnije) iz Grupe A, Grčke iz Grupe B, Španije iz Grupe C i Srbije iz Grupe D.

Srbija će igrati protiv boljeg iz duela Hrvatska - Gruzija.

Španija će igrati protiv boljeg iz duela Crna Gora - Japan.

Grčka će igrati protiv boljeg iz duela SAD - Južna Afrika.

Mađarska će igrati protiv boljeg iz duela Italija - Australija.

Ako Srbija prođe u polufinale, tamo bi nas najverovatnije čekala Španija...

Može li teže?

Ne propustite