Težak poraz Radničkog od šampiona Evrope, Mandić izveo potez večeri!

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.10.2024.
21:04
Izvor: Sportske.net

Ferencvaroš je u ovom trenutku ipak prejak za Kragujevčane.

Nenad Kotlajic
Nenad Kotlajic

Povezane vesti

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog poraženi su večeras u derbiju drugog kola Lige šampiona.

Tim trenera Uroša Stevanovića je večeras pred svojim navijalima poražen od aktuelnog prvaka Evrope, ekipe Ferencvaroša sa ubedljivih 12:5, po četvrtinama 2:2, 3:1, 3:0 i 4:2.

Ferencvaroš je tako upisao i drugu pobedu i posle prva dva kola ima maksimalnih šest bodova, jedan više od Jadrana iz Splita, a Radnički ostaje na trećem mestu sa jednim bodom, dok je Dinamo iz Tbilisija poslednji bez bodova. Gruzijski klub će u trećem kolu biti rival Radničkom 29. oktobra u Tbilisiju.

Radnički je odlično započeo utakmicu, poveo je sa 2:0 golovima Rašovića i Vasića u uvodnim mintima meča, ali kao u većini utakmica od početka ove sezone, usledio je i veliki pad u igri Kragujevčana. Ovoga puta baš težak pad... Šampion Evrope je najpre do kraja prve četvrtine uspeo da izjednači, a još veći pad u igri Radničkog dogodio se u drugom kvartalu u kome su gosti postigli još tri gola i poveli sa 5:2, uz dva vezana pogotka Vigvarija.

Posle 14 minuta bez postignutog gola i serije rivala od 5:0, Lazar Vićković u poslednjoj sekundi druge četvrtine postiže efektan gol za 5:3 i vraća nadu Radničkom.

Međutim, pojavio se i dodatni problem krajem ove deonice, a to je treće isključenje Strahinje Rašovića, za koga je utakmica bila završena.

Nije bilo pomaka u igri Radničkog ni u trećem kvartalu, a pred kraj ove deonice, Dušan Mandić je izveo potez večeri, fantastična ''šrauba'' pod prečku za vođstvo Ferencvaroša od 7:3.

Usledio je još jedan loš napad Radničkog, pogrešio je Vasić, a na driugoj strani Fekete pogađa za 8:3 i tada je već bilo jasno da bodovi odlaze u Mađarsku, iako nas je Radnički od početka ove sezone naučio da ga nikada ne treba otpisivati. Protiv tako kvalitetne ekipe kakvu ima Ferencvaroš, nije bilo moguće napraviti novo čudo.

To se samo potvrdilo na početku četvrte deonice, kada je Dušan Mandić realizovao i peterac za nedostižnih 9:3, a prosto je neverovatno šta se sve dešavalo ekipi Radničkog u napadu, ovoga puta je Jakšiću ispala lopta, još jedan neiskorišćen napad domaćih.

Nešto kasnije i Vasić promašuje i delovalo je kao da Kragujevčani jedva čekaju kraj ove utakmkice. Ali, Ferencvaroš nije posustajao, ubrzo je stigao i do desetog gola, posle čega Radnički preko Drašovića konačno koristi igrača više i smanjuje na 10:4.

Nedugo zatim isti igrač je realizovao i peterac za Radnički, smanjio na pet golova razlike i bar malo doprineo da se ponovo ''probude'' i navijači, ali brzo ih je utišao Dušan Mandić svojim četvrtim golom.

Do kraja još jedna lopta u mreži Radničkog za konačnih ''plus sedam'' u korist gostiju.

Ne propustite