Tucak: "Ponosan sam na utakmicu koju smo odigrali"

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.06.2022.
19:07
Izvor: Sportske.net, Beta

Hrvati sa razlogom ponosni.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Selektor hrvatske muške vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak je nakon pobede protiv Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti naglasio kako je posebno zadovoljan što je uspeh ostvaren timskom igrom.

"Želim da čestitatim momcima na fantastičnoj utakmici. Pobedili smo vrlo dominantno, odličnom igrom u odbrani i napadu, punim srcem i glavom. Svih dvanaestorica momaka dali su svoj doprinos ovoj pobedi", izjavio je Tucak, a prenela HINA.

Hrvatska je danas u četvrtfinalu Svetskog prvenstva pobedila Srbiju sa 14:12.

"Jedini koji nije ulazio u igru bio je Marko Bijač koji je svoj doprinos dao na klupi bodreći ostatak tima. Zaista sam ponosan na utakmicu koju smo odigrali. Ipak, moram smiriti odredjeni deo igrača kod kojih je vidljiva euforija što je sasvim normalno, s obzirom na to da im je ovo prvi nastup na ovako velikom prvenstvu", rekao je Tucak.

"Moramo da se smirimo i napravimo još dva koraka i uzmemo novu medalju za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Biće izuzetno teško, ali verujem u ovu reprezentaciju. Zaista sam srećan jer poprimamo konture ozbiljne reprezentacije", dodao je Tucak. 

Svih 10 igrača u polju upisalo se u strelce, a niko nije postigao više od dva gola. Jedan od dvostrukih strelaca bio je mladi, 20-godišnji Marko Žuvela.

"Odigrali smo pravu, tvrdu, mušku utakmicu. Čestitao bi igračima na borbi od samog početka do kraja utakmice. Zaista je ovo bio pravi vaterpolo klasik. Zasluženo smo uzeli pobedu i sada treba da se pripremimo za sledećeg protivnika. Ništa još nije gotovo, idemo dalje", izjavio je Žuvela. 

Hrvatska će u petak u polufinalu igrati protiv pobednika utakmice između Španije i Crne Gore. 

Ne propustite