Uzalud Novom Beogradu sve najveće zvezde, Kragujevac slavi trofej!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.12.2021.
20:17
Izvor: Sportske.net

Radnički nastavio dominaciju u srpskom vaterpolu, ali se njegov večerašnji trijumf ipak može smatrati iznenađenjem.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle osvojene titule prvaka Srbije i Regionalne lige u prošloj sezoni, kragujevački Radnički je večeras osvojio i Kup Srbije!

Tim Uroša Stevanovića je to učinio večeras pobedom u Beogradu u finalu Kupa nad favorizovanom ekipom Novog Beograda rezultatom 11:9!

Novi Beograd, predvođen našim proslavljenim reprezentativcima braćom Pijetlović, Mandićem, Jakšićem, braćom Rašović... vodio je posle prve četvrtine sa 4:2 i delovalo je da će tim Vlade Vujasinovića opravdati ulogu favorita.

Ali, kako je meč odmicao Radnički je igrao sve bolje i pokazao zašto je aktuelni dvostruki šampion.

Već u drugoj četvrtini je usledio preokret, Radnički je poveo sa 6:5, a u istom stilu nastavio je i u trećem kvartalu.

Odlični Radulović svojim trećim  golom, pa Ukropina pogađaju za 9:6 u korist Radničkog, sjajno je branio Lazar Dobožanov, a Novi Beograd ostaje i bez Dušana Mandića i Draška Gogova zbog trećeg isključenja, a prethodno je i Duško Pijetlović završio meč.

Imao je Radnički priliku da početkom poslednje deonice i uveća prednost i dotuče rivala, ali je i Gojko Pijetlović počeo da se ističe na golu, a na drugoj strani Strahinja Rašović postiže dva gola za Novi Beograd koji prilazi na 9:8.

Radnički ni naredni napad nije iskoristio, Radulović je ušao u seriju promašaja, pa je Novi Beograd imao priliku i za izjednačenje. Ali, Vujasinovićev tim greši u napadu, a uz to i Drašović dobija treće isključenje, pa je i za njega utakmica bila završena.

Ušlo se u poslednja dva minuta meča, a posle tajm-auta Kragujevčani preko Filipa Jankovića konačno stižu do desetog gola u vođstva od 10:8!

Novobeograđani ne koriste ni naredni napad, a sve dileme oko pobednika u finalu i osvajača kupa rešava sidraš Radničkog Josip Vrlić - 11:8!

Novi Beograd – Radnički 9:11 (4:2, 1:4, 1:3, 3:2)

BEOGRAD – Bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Ivan Raković i Vojin Putniković.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 3, Mandić 2, Šušiašvili, Vučinić, D. Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos, Drašović, V. Rašović 2, Žoao Pedro, Martinović. Trener: Vladimir Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 3. Trener: Uroš Stevanović.

*

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

*

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

*

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ne propustite