Vaterpolisti Srbije dobili novog kapitena

Autor: Sportske Net
ponedeljak 03.01.2022.
22:20
Izvor: Sportske.net, Beta

Počele su i pripreme.

 EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER
EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije dobila je novog kapitena, a to je Branislav Mitrović. On je rerpezentativac sa najvećim stažom, pa je odluka selektora Dejana Savića bila očekivana.

Mitrović je debitovao 2012. godine za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu. 

"Najveća moguća čast u vaterpolu. Ono što je vaterpolo kapica Srbije to je nešto najcenjenije u svetu vaterpola. Siguran sam da bi veliki broj igrača voleo da igra sa njom. A još voditi ekipu, privilegija i čast", kazao je Mitrović.

Selektor Dejan Savić je prvo održao sastanak na kojem je reprezentativcima saopštio šta ih čeka u ovoj godini, odnosno tri takmičenja - Svetska liga, svetsko i evropsko prvenstvo.

Na prvom treningu nije bilo izostanaka, pa su se javili: Branislav Mitrović, Dimitrije Strajo Rističević, Lazar Dobožanov, Sava Randjelović, Radomir Drašović, Luka Pljevančić, Nikola Jakšić, Nemanja Vico, Djordje Lazić, Nebojša Toholj, Viktor Rašović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Djordje Vučinić, Nikola Lukić, Strahinja Rašović, Gavril Subotić, Ognjen Stojanović i Marko Radulović sa prvobitnog spiska plus centar Petar Mitrović.

"Za nas počinje novi ciklus, jako je bilo bitno da se okupimo. Za tri dana ne može mnogo toga da se uradi. Bitno je da smo zajedno, da vidimo novi stručni štab, da se upoznamo i brzo stvorimo jednu lepu energiju koja bi trebalo da nam olakša put do dobrih rezultata", rekao je kapiten Branislav Mitrović.

Dušan Mandić je dodao da mu je "neobično" što je nacionalni tim u "ovom sastavu".

"Sigurno je da će nam dobro doći utakmica i nekoliko treninga sa Hrvatskom. Oni su u sličnoj situaciji. Biće to obostrano korisno opipavanje pulsa. Potrudćemo se da nastavimo sa uspesima, a hoće li se to odmah dogoditi videćemo", rekao je Mandić.

Utakmica sa Hrvatskom biće odigrana sutra od 20.00 na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

Ne propustite