Veliki bod Novog Beograda, rastu šanse za završni turnir

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.01.2022.
21:47
Izvor: Sportske.net

Derbi kola bez pobednika.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Sedmo kolo Lige šampiona u vaterpolu obeležio je duel Barselonete i Novog Beograda u Španiji, a posle velike borbe završen je nerešenim rezultatom, 12:12, po četvrtinama 0:1, 5:4, 3:2, 4:5.

Posle ovakvog epiloga, Barseloneta i Novi Beograd su ostali izjednačeni na tabeli Grupe A sa po 11 osvojenih bodova na deobi četvrtog mesta, ali ih je pretekao Ferencvaroš koji je, prema očekivanju, slavio u Tbilisiju protiv Dinama sa 14:7 i sada zauzima treće mesto sa dva boda više.

Ono što je posebno zaninmljivo, u sledećem kolu se sastaju isti rivali, sa zamenjenim domaćinstvima, pa je gotovo izvesno da će Ferencvaroš opet savladati poslednjeplasirani Dinamo, a Novi Beograd će u novom derbiju dočekati Barselonetu u jednom možda i ključnom susretu za plasman među četiri najbolje ekipe u grupi i mesto koje vodi na završni turnir.

Večeras je u ekipi Novog Beograda briljirao Strahinja Rašović sa pet postignutih golova, a na drugoj strani se isto može reći za Ortegu koji je takođe bio petostruki strelac. Uz Rašovića, i Dušan Mandić je bio odličan sa tri pogotka, a Vlahopulos je postigao dva gola.

Ne propustite