Završni turnir Kupa Srbije za vaterpoliste za vikend u Šapcu

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 30.11.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Završni turnir Kupa Srbije za vaterpoliste na programu je predstojećeg vikenda u Šapcu, a trofej će braniti ekipa Crvene zvezde.

LEN Champions League
LEN Champions League

Povezane vesti

Prvog dana, u subotu od 18.00 sastaće se Partizan i Novi Beograd, dok će u drugom polufinalu od 20.30 snage odmeriti Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Finale je zakazano za nedelju od 20.15.

Novi Beograd je ove sezone dva puta pobedio Partizan, nedavno 18:13, a trener Novog Beograda Živko Gocić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da njegov tim očekuje treća i najvažnija utakmica sa crno-belima.

"Mladi su, znaju da igraju, iako su neiskusniji od drugih ekipa. Neće biti lako. Hoćemo da odigramo na najvišem niovu i nadam se prolasku u finale. Očekujem dobru igru i pobedu. Nama je izmicao trofej i nadam se da sada neće biti tako. Uradićemo sve da osvojimo trofej", rekao je Gocić i dodao da Nikola Jakšić neće igrati zbog povrede, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Trener Partizana Miloš Korolija naveo je da će to biti duel dve različite ekipe, ali je istakao da će crno-beli pokušati da iznenade favorizovani Novi Beograd.

"S jedne strane je vrlo kvalitetan sastav koji je iskusan i dugo igra zajedno, a sa druge je Partizan, jedna od talentovanijih ekipa u Evropi. Ne idemo na turnir da bismo čestitali, već ćemo pokušati da ih iznenadimo. To je obaveza Partizana", rekao je Korolija.

"Želimo da pobedimo ako nam se ukaže šansa. Spremni smo za turnir iako se dovijamo na razne načine u smislu treninga. Na žalost ne mogu da kažem do kada će biti tako", dodao je trener Partizana.

Crvena zvezda je ove sezone pobedila Radnički, prvo na penale, zatim i 10:7 u Kragujevcu, ali je trener crveno-belih Aleksandar Filipović rekao da će predstojeće polufinale biti drugačije od prvenstvenih mečeva.

"Ako budemo pokazali zajedništvo verujem da možemo da pobedimo i ako se to dogodi tek tada ćemo da razmišljamo o finalu. Teže je odbraniti nego osvojiti pehar. Nama je to i adut. Znamo kako se igra... Biće velika borba ali se nadam prolasku u finale", rekao je Filipović.

Pomoćni trener Radničkog Miloš Ostojić je kazao da se nada da će njegov tim ovo polufinale odigrati sa manje grešaka nego prethodne dve utakmice sa crveno-belima.

"Nadam se dobrom rezultatu. Ekipa nam je dosta mlađa, motiv je tu i daćemo sve od sebe da ostvarimo ono što želimo", bio je kratak Ostojić.

Ne propustite