Zvanično - Liga ''jača nego ikad'' ubuduće na ''Areni sport''!

Autor: Darko Mitrović
petak 12.11.2021.
16:32
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Ali, bez Partizana...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Na današnjoj svečanosti ozvaničeno je da će se nova sezona Jadranske vaterpolo lige prenositi na kanalima TV Arena sport!

Ugovor o saradnji potpisali su generalni direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić i predstavnik Jadranske lige Milivoj Bebić.

Ukupno 25 klubova iz regiona učestvovaće u dva ranga Jadranske lige. Prva je Premijer liga u kojoj će se takmičiti 13 najboljih klubova, a preostalih 12 igraće u A1 ligi.

U Premijer ligi učestvovaće po pet klubova iz Srbije i Hrvatske i tri iz Crne Gore. To su: Radnički, Crvena zvezda, Šabac, Novi Beograd, Jug, HAVK Mladost, Jadran Split, Mornar, Solaris, Primorac, Budva i Jadran Herceg Novi.

U Regionalnoj A1 ligi učestvovaće po pet klubova iz Srbije i Hrvatske i po jedan iz Crne Gore i Slovenije: To su: Nais, Valis, Vojvodina, Zemun, Proleter, Kataro, Triglav, Primorje, Medveščak, Zadar, KVK Korčula i OVK POŠK.

Takmičenje će se igrati po ligaškom sistemu, svako sa svakim dva puta, a turniri će biti održati u novembru, januaru i februaru. Prvi turnir biće odigran od 24. do 27. novembra, drugi od 20. do 22. januara, a treći od 17. do 19. februara.

Beograd će organizovati prvi turnir A grupe u kojoj su Jug Adriatic osiguranje, Mladost, Budva, Šabac, Jadran i domaćin Novi Beograd.

Split će biti domaćin B grupe koju čine – Jadran Split, Solaris, Mornar BS, Primorac Kotor, Radnički Kragujevac i Crvena zvezda.

Kada je reč o A1 ligi, prvi turniri su od 18. do 21. novembra, a biće odigrani u Rijeci i Novom Sadu.

Rijeka je domaćin grupe A u kojoj su Primorje EB, Medveščak, KPK Korčula, Cattaro iz Kotora, Nais Niš i Valjevo, dok će Novi Sad ugostiti timove B grupe u kojoj su Vojvodina, POŠK, Zadar 1952, Triglav iz Kranja, Zemun i Proleter iz Zrenjanina.

Veliko zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora izrazio je i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić.

"Imaćemo veoma jaku regionalnu ligu, jaču nego ikad. Nadam se da će ova saradnja da se produži i dalje i da će to biti izvrsna stvar za sport. Najvažnija stvar je da deca počnu da dolaze na bazene i gledaju svoje idole", rekao je Jelenić.

Ne propustite