Zvezda za čast, Radnički čini uslugu Novobeograđanima?

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.02.2022.
13:50
Izvor: Sportske.net

Nastavljaju se iskušenja u Ligi šampiona

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Vaterpolisti Crvene zvezde sastaju se ovog utorka sa Steauom iz Bukurešta u okviru 9. kola Lige šampiona.

Nakon druge uzastopne pobede u superligaškom doigravanju od prvog do šestog mesta (protiv Šabca 13:6), vaterpoliste Crvene zvezde večeras od 20 časova očekuje novi izazov u Ligi šampiona. Oni će dočekati ekipu Steaue iz Bukurešta, ekipe koja, poput izabranika Mirka Vičevića, ima najgori skor u grupi „B“ elitnog takmičenja.

Zvezda je u prošloj rundi, takođe na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, izgubila od Marseja sa 8:11 uprkos odličnom prvom poluvremenu. U prva dva perioda igre, crveno-beli su potopili francuskog predstavnika, koji je u nastavku, ipak, uspeo da izdigne „glavu“ iznad vode, zadrži Zvezdu da više od 10 minuta ne postigne pogodak, a zatim i odnese bodove u Provansu. Crvena zvezda je nastupila oslabljena za Gavrila Subotića i Filipa Gardaševića, Marsej za našeg Andriju Prlainovića.

Crvena zvezda neće imati lak zadatak, a osim što nisu nikada pobedili Steauu, rumunski tim igra femonenalno na domaćoj sceni i u tome bi mogli da pronađu snagu, te ostave srpskog predstavnika kao poslednjeplasiranog na tabeli.

Međutim, naziru se bolji dani za Crvenu zvezdu pod vođstvom trofejnog Mirka Vičevića koji je u svojoj vaterpolo karijeri osvojio sve što se osvojiti može. Nisu mogli da se nose sa realno kvalitetnijim Jugom u regionalnom takmičenju, a protiv Radničkog su ponovo oscilirali nakon dobrog početka i vođstva od čak 1:6. Za Crvenu zvezdu je problem stabilnost. Očigledno im nije teško da stvore pozamašnu prednost, ali je problem da istu sačuvaju, a kasnije izgube glave u dnu bazena... Stoga, protiv Steaue bi morali da budu na visokom nivou u kontinuitetu i ne dozvole sebi dupli poraz od rumunskog tima koji je krajem prošle godine slavio sa 11:8.

Kada je u pitanju ostatak grupe u kojoj se nalazi Crvena zvezda, Pro Reko je neumoljivi lider i mnogo su suroviji u odnosu na Marsej koji ih, uistinu, prati kada je skor u pitanju, ali je italijanski velikan razoran. Imaju čak 115 datih golova na osam mečeva, što je čak 14 po meču, uz 54 primljena. Dubrovnički Jug je na trećem mestu, a zatim sledi Ujbuda koja je na 4. mestu, poslednjem koje vodi u narednu fazu. Iza su Hanover i Špandau.

U grupi „A“ nalaze se ostala dva srpska predstavnika – Novi Beograd koji igra odlično sa 14 bodova, a taj saldo trebalo bi da povećaju budući da igraju protiv najlošijeg tima u takmičenju Dinamo Tbilisija. Takođe, tu je i Radnički kog očekuje susret sa španskom Barselonetom. Beograđani su na četvrtoj poziciji, pobedom bi mogli da odmaknu Barseloneti, ako im Radnički učini uslugu i zaustavi Katalonce. Klub sa Novog Beograd ima realnu šansu da se do kraja bori za mesto koje vodi u narednu rundu. Četvrti su, Breša je daleko odmakla, ali srpski tim je trenutno na poziciji koja znači nokaut fazu, iza Olimpijakosa i Ferencvaroša, ali ispred pomenute Barselonete.

I Kragujevčani imaju šansu da se priključe, mada je realno teško očekivati plasman Radničkog u top 4.  U ostalim mečevima B grupe A grupe, Pirejci će probati da nanesu prvi poraz neprikosnovenoj Breši, Ferencvaroš je favorit na gostovanju u Splitu protiv Jadrana koji je takođe daleko od nokaut faze.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dzale6
Thursday, 10.02.2022
06:57

Novi Beograd je kao organizator direktni učesnik Final8. Iz grupe B idu dalje prve tri ekipe plus Novi Beograd pa makar on bio poslednji u grupi.