Italijanski mediji realni: "Serbia troppo forte!"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 13.09.2017.
23:06
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji su jednoglasni u oceni utakmice.

fiba.basketball/eurobasket/2017
fiba.basketball/eurobasket/2017

Povezane vesti

Srbija je danas savladala Italiju u okviru četvrtfinala Evrobasketa i tako obezbedila sebi utakmicu protiv Rusije u polufinalu, a italijanski mediji su dobro podneli ovaj poraz.

Nadali su se da mogu do polufinalnog meča, ali su naleteli na prejaku Srbiju, po njihovom mišljenju.

"Rai uno" predstavlja naslov "Srbija prejaka, Italija eliminisana", u kome hvali igru naše reprezentacije.

tutosport
foto: printscreen, La Repubblica


"Gazeta delo sport" piše da su Bogdanović i ekipa bili bolji defanzivno i ofanzivno i da su zasluženo u polufinalu, dok "La Republika" donosi identičan naslov kao "Rai uno" uz dodatak da su "Balkanci dominirali i da pobeda nije dolazila u pitanje".

rai uno
foto: printscreen, Rai uno

Italijani su uglavnom u prvi plan u svojim sportskim delovima sajtova stavljali poraz Napolija od Šahtjora, nego li poraz reprezentacije u košarci od Srbije, a i u samim izveštajima nisu bili toliko voljni da "puste pero".



Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Thursday, 14.09.2017
11:06

Oni nisu kosarkaska nacija, fudbal je glavni sport i zato mediji vise paznje posvecuju porazu Napolija.

avatar
stevan_vasic90
Thursday, 14.09.2017
00:14

Pred kraj poluvremena kazem drugaru:'Italija cak i sa ovako dobrim procentom suta za 3 na minus 10-11... kad taj sut stane, idemo mi i na plus 15-20'. To je bilo ocigledno, Italijani jednu krstenu akciju nisu bili u stanju da izvedu, pacerska ekipa koja nista drugo osim da puca za 3 ne zna... Mislim, za ove iz druge kategorije, oni su sila, ali za vicesampiona sveta, ovakve ekipe su boranija cak i kad dodjemo sa C ekipom. Necu da govorim nista pred mec sa Rusijom, ali momci ce nakon ovog Evrobasketa biti docekani kao heroji nacije kakav god rezultat dalje napravili. Sa trecom ekipom se prosetati medju 4 najbolje evropske ekipe- pa da li treba nesto dalje govoriti?

avatar
PsG_PsG
Thursday, 14.09.2017
07:47

Mozda su hteli da kopiraju Litvaniju pre par godina kad nas je dobila sa trojkama, ali su izgleda zaboravili da su Litvanci igrali i ispod kosa. Bravo za momke!

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 14.09.2017
19:26

Realno, Litvanci imaju bar tog jednog krštenog centra koji nas je izbučio zadnju utakmicu za sve pare

avatar
Bato C.
Thursday, 14.09.2017
10:27

Slozio bi se sve sa tobom osim da smo tamo sa trecom tj. C ekipom!nNe znam zbog cega mislis da je Kalinic bolji od recimo Lucica ili Milosavljevica ili da je Raduljica bolji od Marjanovica?nRealno je da nam mnogo fali Teo i da namamo sad u timu igraca kakav je Jokic, ali dva igraca ma koliko da su dobra ne mogu da znace ni pola tima jedne reprezentacije kakva je Srbija.nTamo smo trenutno u najjacem sastavu i boljih-spremnijih od njih nemamo.nZato napred Srbija!nP.S.nPohvala Lučiću za sinocnu partiju. Decko ima srce za svaki respekt!