Brate da te vidim danas, Sergej vs Vanja! Ovo su sportska rivalstva braće i sestara kroz istoriju...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 04.11.2018.
11:51
Izvor: Sportske.net

Dvojica Srba se danas upisuju, fudbalskih duela je bilo i biće, nekih čak i u reprezentativnim vodama, najpoznatije rivalstvo je ipak tenisko, ako su rezultati u pitanju....

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Lacio dočekuje SPAL, biće zanimljivo videti duel braće Milinković Savić, Sergej protiv Vanje, prvi put u profesionalnoj karijeri. Vanja je bio na Olimpiku pre dve nedelje, branio sjajno, iako je bio isključen na kraju, gosti iz Ferare su nokautirali Romu.

Pred ovaj duel, red je da se podsetimo nekih bratskih, odnosno sestrinskih duela u profesionalnom sportu.

Kada je košarka u pitanju, svaki duel braće Gasol izaziva i danas veliku pažnju, a zajedno su osvojili tri evropska, jedno svetsko zlato i dva srebra na Olimpijskim Igrama.

Braća Alesandro i Stefano Đentile su čak igrali zajedno prošle godine u Virtusu, kada se Alesandro vratio iz Panatinaikosa, ali kratko je trajalo, otišao je u ACB ligu u Estudijantes. U decembru 2013. igrali su jedan protiv drugog, kada je Alesandro igrao za Armani, a Stefano za Kantu.

Braća Lopez u NBA ligi takođe su često na suprotnim stranama, zanimljivo da su igrali u istom gradu, Robin za Nikse, Bruk za Netse, ali nisu živeli zajedno, mačke im se nisu podnosile.

U fudbalu se sećamo sudara braće Boateng na Mundijalu 2010. Jedan je odabrao Nemačku, drugi Ganu, mada je bilo neizvesno da li su u to vreme govorili, braća su se svađala u mladosti.

Pipo i Simone Inzagi su ratovali godinama na terenima Serije A, a prvi meč je bio 1998. između Juventusa i Pjaćence. Sada će u duelu Lacija i Bolonje sedeti na različitim klupama.

Dijego Milito je pobedio svog brata Gabrijela, tačnije Inter je eliminisao Barselonu u sezoni triplete 2010.

Braća Pogba su se sastala u sudaru LE, 2017. između Junajteda i Sent Etjena. Oba meča je sa 4:0 ukupno dobio mlađi i poznatiji Pol. Braća Alkantara su poput Boatenga odabrali različite reprezentacije, Tijago igra za Španiju, Rafinja za Barsu, igrali su zajedno u Barseloni, a susreli se u Ligi šampiona, dobio je Rafinja.

Manje je poznato da je Arne Rise igrao protiv brata Bjorna 2010. u LE, jedan je bio levi, drugi desni bek. I manje poznati brat je dobio duel i na kraju igrao finale ovog takmičenja gde su "Kotadžeri" izgubili od Atletika 2010.

U NFL čuvek je Super Boul 2013. kada su braća Džon i Džim Harbo vodili protivničke timove, Baltimor odnosno San Francisko. Džon je dobio utakmicu života sa Rejvensima.

Ponovo su igrali u Brazilu 2014. Džerom je dobio četiri godine ranije, ali je Kevin Prins izvukao remi 2:2 u Južnoj Americi.

Braća Džaka, ujedinjeni u mržnji prema "škijama" igrala su jedan protiv drugog u duelu Albanije i Švajcarske, albanski navijači su izviždali poznatijeg Granita jer je odabrao da nastupa za Švajcarsku, Talant igra za Albaniju. Švajcarska je dobila sa 1:0 na EURO 2016.

Teniska braća Mekinro su bila sjajna u dublu kao i Brajeni, ali su igrali jedno finale u singlu, jedan protiv drugog, u Čikagu 1991. Dobio je Džon i zanimljivo to je njegova poslednja titula u singlu u dugoj i uspešnoj karijeri.

Jasno, najpoznatije teniske sestre su Vilijams, zajedno su osvojile 121 turnir u singlu, ukupno bile više od 300 nedelja na čeku WTA liste, a osam nedelja bile su prve u dublu.
Igrale su 27 puta, devet puta finale Gran Slema, Serena je mnogo uspešnija, dobila je sedam velikih mečeva.

Danas, Sergej protiv Vanje...

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Sunday, 04.11.2018
12:58

Franko i Djuzepe Barezi, Ervin i Ronald Kuman, Mihael i Brajan Laudrup mada se oni verovatno i nisu nesto sastajali medjusobno. Braca De Bur su gotovo i bukvalno bili nerazdvojni kao blizanci, pogledajte im karijere.