Decenija od povratka Juventusa, znate li koji klubovi nikada nisu ispadali u niži rang?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 19.05.2017.
11:06
Izvor: Sportske.net

Pre deset godina se pobedom u Arecu protiv svog nekadašnjeg kapitena i budućeg trenera Juve vratio iz druge lige. Ostala je mrlja, a ovo je priča o klubovima koji nikada nisu ispadali...

EPA/CARLO FERRARO
EPA/CARLO FERRARO

Povezane vesti

Juventus je u Arecu slavio sa 5:1, matematički obezbedio promociju u elitu, posle godine u Seriji B.

Zanimljivo na klupi rivala je tada bio Antonio Konte. On se nadao da će mu nekadašnji klub pomoći u narednim kolima, umesto toga je Juve izgubio od Specije kod kuće poslednjeg dana sezone, pa je Konte ispao.

Tada je gorko rekao da ima respekt za navijače, ali ne i klub, da bi se četiri godine posle našao na klupi Juventusa i doveo ga ponovo na vrh.

Juve je ispao u aferi "Kalćopoli", svi znamo šta se dešavalo, a ovo je spisak klubova koji nikada u istoriji nisu igrali u nižem rangu takmičenja...

Naravno, ovo je posebna kategorija svaki Interov navijač reći da za razliku od najvećih rivala, pre svih Juventusa nikada nisu bili u drugoj ligi.

Milan je dva puta bio u Seriji B, jednom zbog kladioničarskog skandala, a drugi put su ispali takođe u prvoj polovini osamdesetih, to im je i najgora godina u istoriji.

A što se tiče drugih vodećih liga?

U Španiji, Real, Barselona i Atletik Bilbao nikada nisu bili u Segundi, "Jorgandžije" jesu, početkom ovog veka. Ta vremena pamti i Fernando Tores koji je tada dobio šansu u prvom timu.

U Nemačkoj, u drugoj ligi nije bio jedino Hamburg, Bundesliga je formirana početkom šezdesetih, u Portugalu, pogađate, Porto, Benfika i Sporting nikada nisu ispadali.

U Holandiji uz veliku trojku, Utreht nikada nije bio u nižem rangu, u Grčkoj, Olimpijakos, PAO i Paok su uvek bili u eliti, AEK je bankrotirao i otišao u treću ligu kako bi izbrisao dugove. Isto je učinio Rendžers u Škotskoj, pa jedino Aberdin i naravno Seltik nikada nisu ispadali.

Ako računamo samo PL, onda veliki broj timova u Engleskoj nije ispadao, ali ako gledamo od početka ligaškog takmičenja, ne postoji tim koji nije bio u nižem rangu, od dvadesetih godina prošlog veka. Isto je u Belgiji, dok su u Francuskoj ispadali svi, osim Pari Sen Žermena, ali oni su formirani tek 1970. i bili su u nižim ligama.

Kod nas, Partizan i Zvezda su uvek bili članovi elite, a Vojvodina, treći po veličini klub u Srbiji je ispala 1986. ali se vratila i par godina kasnije osvojila titulu prvaka.


Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh1
Friday, 19.05.2017
13:06

Takodje i svi znaju da je to najveca kradja u istoriji sporta, ali karma je cudo, pa se sve vratilo onako kako treba.

avatar
neme
Friday, 19.05.2017
12:54

Deset godina kasnije sve mi je bilo jasnije Juve nikad jaci finale LS a Inter i jadni Morati koji je sve to i zakuvao tamo gde im je i mesto pred lincom ali od strane sopstvenih tifoza.

avatar
saandokkan
Friday, 19.05.2017
12:52
avatar
saandokkan
Friday, 19.05.2017
12:52
avatar
Al(a)din
Friday, 19.05.2017
11:41

Sada ce i HSV ispasti. Godinama se izvlace u zadnjim kolima. Nadam se da nece ove godine

avatar
Ramo Mahalbasic
Wednesday, 24.05.2017
20:35

Mislis sljedece,jer su se ove godine vec izvukli.. 😞😂

avatar
Al(a)din
Thursday, 25.05.2017
03:35

Ja sam ovo napisao pre utakmice protiv Wolfsburga