Godišnjica Zvezdinog velikog preokreta u Humskoj, 2:0 je bio ''najopasniji rezultat'' za Partizan!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.05.2020.
16:58
Izvor: Sportske.net

Godišnjica, i to jubilarna.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Tokom 75-godišnje istorije, Crvena zvezda i Partizan su odigrali veliki broj međusobnih duela, a jedan od uzbudljivijih dogodio se na današnji dan, pre tačno tri decenije, 2. maja 1990. godine na stadionu u Humskoj.

Bio je to revanš meč polufinala  Kupa Jugoslavije. Crvena zvezda je prvi meč na ''Marakani'' dobila sa 1:0, a dve nedelje kasnije u Humskoj Partizan je imao sve u svojim rukama, vodio je sa 2:0 u prvom poluvremenu, ali je Zvezda u nastavku okrenula na 3:2 u svoju korist i izborila plasman u finale, gde je kasnije i osvojila trofej pobedom nad splitskim Hajdukom od 1:0.

Prelepim volej udarcem Gorana Stevanovića Partizan je poveo sa 1:0 posle prvih pola sata igre, a Slađan Šćepović je na asistenciju Gorana Milojevića duplirao prednost crno-belih u 41. minutu.

Međutim, pred sam kraj poluvremena, akcija Savićević-Prosinečki, defanzivci Partizana izigrani i Zvezdina ''sedmica'' šalje loptu iza leđa Omerovića.

U drugom poluvremenu, Partizan je praktično sam sebe pobedio. Prvo u 76. minutu traljava reakcija odbrane Partizana, što koristi Šabanadžović za izjednačenje, a samo tri minuta kasnije, Predrag Spasić je postigao autogol za konačnih 2:3 u Humskoj i kraj Partizanovih nada da može u finale Kupa.
-
Bonus 10
--

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 02.05.2020
20:19

Nasa dominacija ce jos dugo da traje, crveno bela masina nikad ne posustaje.