Igrati polufinale sa Bajernom u Minhenu i biti lagan kao Maradona

Autor: Milovan Longinov
nedelja 19.04.2020.
22:19
Izvor: Sportske.net

I desilo se na današnji dan!

EPA/ALBERTO ESTEVEZ
EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Zamislite taj trenutak - vaš tim igra polufinale evropskog takmičenja, u ovom slučaju Kupa UEFA, a vi ste ovako lagani na zagrevanju i to na možda najtežem gostovanju u Evropi?! A ko drugi, ako ne - Dijego Armando Maradona.

Italijanski mediji su podsetili da se ovo čuveno zagrevanje dogodilo na današnji dan, pre tačno 31 godinu, 19. aprila 1989.

Napoli je gostovao Bajernu, imao je prednost od 2:0 iz prvog meča, ali daleko od toga da je bilo gotovo. No, možda za ostale, ali ne i za Maradonu, koji je odlučio da nam ostavi antologijsko zagrevanje, koje je do danas ostalo jedno od dragocenijih snimaka mađioničara iz Argentine.

Napoli je remizirao sa Bajernom rezultatom 2:2 i otišao u veliko finale u kom je pao još jedan nemački klub - Štutgart.

Ostaće upamćeno ovo "tancovanje" Dijega na zagrevanju u Minhenu, lagano i raspertlano, kao da je znao da je pehar šampiona već njegov...


Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Monday, 20.04.2020
08:11

Kakav car, kakav igrač. Po strani niko ne podržava drogu i sve što je došlo kasnije. Ali fudbaler kakvog Argentina nikada više neće imati. Sa kakvim bučerima je igrao. Koliko su samo startovima išli da mu polome noge. Majko mila, a on iako prgav, samo želeo da igra fudbal i uživao u njemu, a i svi mi koji smo gledali. Ja iako klinac sećam se bravura, poteza, uh. Aman pimplovao staklenu flašu. Ostvario Napoliju i Argentini snove. Mesi nikada to neće moći da uradi koliko god dobar bio. Fantastičan, ali nikada niko posle kao Armando Dijego Maradona.

avatar
Mirjevac
Monday, 20.04.2020
01:57

Bio je majstor svaka cast, ali ovde se vidi da istrise drogu iz sebe?

avatar
Sunday, 19.04.2020
22:28

I znao je, MARSovac jedan u ljudskom telu:-), vidite da ni pertle nije vezao koliko je bio lezeran i pun samopouzdanja- kad smo vec kod njega, mene su zvali ''Celavi Maradona''. LIVE IS LIFE! Ovo drugo, zeznuo sam se malo i napisao LIFE dva puta:-D

avatar
Sunday, 19.04.2020
22:27

I znao je, MARSovac jedan u ljudskom telu:-), vidite da ni pertle nije vezao koliko je bio lezeran i pun samopouzdanja- kad smo vec kod njega, mene su zvali ''Celavi Maradona''. LIFE IS LIFE!