Još jedan veliki dan u Partizanovoj trofejnoj istoriji!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.04.2015.
22:12
Izvor: Sportske.net

Juče su navijači Partizana obeležili godišnjicu plasmana na završni turnir Evrolige iz 2010. godine. Danas se navršava 17 godina od identičnog uspeha koji je ostvarila generacija Harisa Brkića, Dejana Tomaševića, Predraga Drobnjaka, Dragana Lukovskog...

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

S obzirom na brojne titule, evropske podvige crno-belih prethodnih decenija, pristalice Partizana zaista imaju čega da se sećaju, pogotobvo kad su u pitanju košarkaši kluba iz Humske.

Naravno, titula prvaka Evrope iz 1992. godine je uspeh koji ni 23 godine kasnije nije nadmašen, a osim pomenute 2010. godine, Partizan je bio najbliži evropskom tronu i 1998. godine, kada je takođe uspeo da izbori plasman na završni turnir Evrolige.

To je sezona u čijem je najvećem delu crno-bele vodio Miroslav Muta Nikolić, ali posle jednog lošijeg perioda, usledila je promena na klupi, pa je pred najvažnije mečeve u sezoni ekipu preuzeo Milovan Kime Bogojević -  i uspeo da je preporodi!

Crno-beli su posle uspešno okončane grupne faze takmičenja, u osmini finala uspeli da eliminišu favorizovani Olimpijakos, a poslednja prepreka pred fajnal for bio je moskovski CSKA.

Ne treeba ni naglašavati da su Moskovljani imali ulogu favorita, ali to nije nimalo uplašilo osokoljene košarkaše Partizana, koji su hrabrim igrama uspeli da eliminišu ''Armejce'' i izbore plasman na završni turnir.

Zahvaljujući velikom uspehu protiv Olimpijakosa, Partizan je u četvrtfinalu imao prednost domaćeg terena, što se ispostavilo kao značajan faktor u konačnom ishodu.

Prvi meč je odigran u ''Pioniru'', Partizan ga je dobio sa 87-72, usledio je ubedljiv poraz u Moskvi (52-77), a onda, na današnji dan pre 17 godina, novi spektakl u srpskom ''Hramu košarke''.

Prepune tribine, više od sedam hiljada ''Grobara'' nosilo je crno-bele do velikog podviga i na kraju ubedljive pobede, rezultatom 89-77!

Sjajni Predrag Drobnjak je predvodio crno-bele sa 21 poenom, a pratili su ga Haris Brkić sa 16, Dragan Lukovski sa 14 poena.

Evo i kompletne statistike sa ovog nezaboravnog susreta...
 partizan cska

Snimak te istorijske pobede Partizana možete da pogledateOVDE.

Podsetimo na kraju, crno-beli su zatim na fajnal-foru zauzeli četvrto mesto, posle poraza od Kindera i Benetona.

Ne propustite