Kad su huligani pretili Murinju...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 29.09.2015.
14:12
Izvor: Sportske.net

Večerašnji povratak na "Dragao" sigurno budi neprijatne uspomene Žozeu Murinju...

Povezane vesti

Murinjo je napravio prvi veliki uspeh u karijeri sa "Zmajevima" kada je 2004. osvojio triplu krunu.

Poslednji meč je bio onaj protiv "Monaka" kada je i osvojio "Klempavka", ali nije baš u najboljem raspoloženju napustio klub i otišao u Čelsi.

U poslednjih mesec dana svog boravka u Portou, bio je izložen stalnim pretnjama, čak su mu poručivali da su napravili grob za njega, pa je angažovao privatno obezbeđenje.

O čemu se radi?

Prema jednoj verziji, Murinjo je bio na meti jednog od zloglasnih vođa Portovih navijača, pominjala se afera vezana za ženu okorelog kriminalca, ali i neke ucene kojima "Posebni" nije podlegao.

On je zahtevao pre finala da žena i ćerka sede iza klupe okruženi obezbeđenjem, kako niko ne bi mogao da im priđe. Odmah posle utakmice je odleteo u Lisabon, što je izazvalo salve negodovanja među navijačima, ali kaže da se plašio za svoju bezbednost i da zbog toga nije mogao da prisustvuje slavlju.

Doduše ta priča je oživela 2010. kada nije sa Interom otputovao na slavlje na "Meacu" već je ostao u Madridu kada je bilo jasno da odlazi iz kluba. To je opravdao time što bi bio izložen velikom pritisku da ostane, a već je pre finala prelomio da odlazi iz Intera.

Inače, pomenuti vođa navijača Helder Mota je pljunuo Murinja pre meča između Čelsija i Portoa u Londonu, stvar je završila na sudu, ali je kasnije došlo do nagodbe i Murinjo je povukao tužbu.

Inače, Mota je tvrdio da je stari prijatelj sa Murinjom i da ga je pogodilo što je ovaj slao SMS poruke njegovoj ženi Lusijani, što je Murinjo demantovao. Mota je pretio da je spreman da ode u zatvor, imao je zabranu prilaska, ali je rekao da Murinja čeka "specijalno" iznenađenje...

Zbog svega toga, Murinja ne čeka topao doček u Portou, navijači ga ne vole, a priča se, da ako bi se vratio u Portugal nikada ne bi seo na klupu "Zmajeva" već bi završio verovatno kao trener Benfike i Sportinga.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Tuesday, 29.09.2015
15:26

Kakvi su to navijaci, covek osvoji triplu i mrze ga. Pa ni Liverpulovi nisu gori.

avatar
A.Shevchenko 7
Tuesday, 29.09.2015
15:12

Ne vole ga u Portou kazete? A zasto njegova statua stoji ispred Dragaa?

avatar
Vekson
Tuesday, 29.09.2015
20:39

Bravo. Ne voli ga dio navijača koji je pod ovim Motom, a ostali ga gledaju kao Boga tamo.