Na današnji dan pre 17 godina, Barsa je izgubila utakmicu, ali dobila najvećeg fudbalera u istoriji kluba!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 16.11.2020.
15:24
Izvor: Sportske.net

Neće im biti previše žao...

Povezane vesti

Na današnji dan 2003. godine, svet je upoznao jednog od najvećih fudbalera svih vremena.

Bila je to prijateljska utakmica u Portu između Porta kojeg je sa klupe predvodio Žoze Murinjo i Barselone, a minut 75.

Tada je Frank Rajkard odlučio da omalenom Argentincu pod imenom Lionel Mesi i brojem 14 pruži priliku da debituje za prvi tim "blaugrane" sa tek 16 godina, četiri meseca i 23 dana.

Tih petnaestak minuta bilo je dovoljno Mesiju da stvori dve prilike saigračima, kao i da sam zapreti golu Portugalaca što je oduševilo sve koji su gledali utakmicu iako je Barselona izgubila 2:0.

Tek nakon tog meča, Mesi je počeo da trenira sa prvim timom uporedo sa obavezama u Barseloni B, da bi naredne sezone debitovao za prvi tim u prvenstvenoj utakmici protiv Espanjola.

Nestvarni Argentinac je od tada osvojio pet Zlatnih lopti, praktično sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu, dok u svojoj 33. godini nastavlja da i dalje ispisuje istoriju kao jedan od najvećih fudbalera koji su ikada igrali...

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Tuesday, 17.11.2020
00:10

Barca je dobila naj boljeg igraca svih vremena, i ne samo barca vec i svet je dobio naj boljeg svih vremena!

avatar
Jasminn
Monday, 16.11.2020
18:47

Jos od 96/97 navijam za Barcelonu. To je sezona kad je igrao Ronaldo Brazilac za Barcu. Samim tim sto navijam za njih uvijek sam vise volio Mesija nego Ronalda, ali u zadnje 3-4 godine kao covjek, kao osoba zgadio mi se jeeee. Od onog trenutka kad nije dao da mu stave klauzulu koliku je klub htio nego povecaj samo malo al daj mi jaci ugovor pa ti onda strahuj hoce li to neko platiti, pa opet povecaj samo malo klauzulu al opet daj mu veci ugovor al opet strahujes hoce li to ko platiti na kraju sezone, pa tako 4-5 godina, pa do evo ovih 66 miliona bonusa za lojalnost ili do toga da svake godine moze otici dzabe ako hoce pa mu ti ne smijes nista ni reci ili dovesti trenera sa autoriterom jer ce on odmah reci ja ode. Nije on ni do koljena Ronaldu kao covjek. Mozda je magionicar sa loptom ali kao covjek je NULA.
Imam osjecaj kad ode spavati da sebi kaze aaaa mogao sam im jos koji milion uzeti. Aaaaaahhhh sto rece 66 miliona, sto ne rece 67 ili 70 dali bi oni meni.

avatar
????????????????????????
Monday, 16.11.2020
17:25

Šest ZL, a ne pet.